5
Nieuwsbrief #2 De afgelopen weken is er weer genoeg dingen gebeurd om wat over te schrijven, naast de vele trainingen zitten ook de eerste wedstrijden erop, lees hier alle verslagen ! WK slalom men NK Formula Voorbereidingen Jordy Vonk

WK Slalom men

Aangezien ik dit jaar 20 jaar word mag ik niet meer meedoen bij de jeugd, dit jaar dus een jaar vol uitdagingen! Van 8 tot 12 mei stond het WK slalom voor heren gepland in Sylt (Duitsland), een plaats waar ik vaker ben geweest en dus wel enthousiast was om naartoe te gaan. Met als doelstelling om top 16 te varen reisde ik erheen met de verwachtingen van mensen dat ik top 10 zou varen.

Het was even moeilijk om het juiste materiaal in te schrijven, uiteindelijk de goeie beslissing genomen en met mijn RacingBlade 7.8 en 8.6 op de PD slalom 115 en 128 alle wedstrijden gevaren. Gedurende de 5 wedstrijden zijn er 4 eliminaties afgewerkt. Gezien het deelnemers veld van 63 man duurde het lang voordat een eliminatie gedaan was, toch had de organisatie er geen problemen mee!

Ik ben één van de twee deelnemers die alle finales (top 8) heeft weten te halen, in dat opzicht verliep het voor mij al veel beter dan verwacht! Uiteindelijk wist ik in de finales 2de, 3de, 3de en 5de te worden. Geweldige resultaten, in de laatste eliminatie had ik zelfs nog kans op de wereldtitel ! Uiteindelijk ben ik super tevreden en trots op mijn 3de plaats. Een podium plaats varen tussen de mannen als 19-jarige voelt geweldig, alle reacties waren dan ook super! Hieronder wat foto’s van de prijsuitreiking en de media.

Page 3: Nieuwsbrief#2 2013

NK Formula

Dit jaar hebben we ook al 2 stops van het NK windsurfen 2013 gevaren. Beide keren zijn er alleen formula races gevaren, voor slalom waaide het nog te weinig.

Het eerste evenement vond plaats aan de Grevelingendam, een plek waar het altijd beter waait dan voorspelt. Dat was ook nu het geval, de hele dag hebben we formula gevaren in 15 tot 22 knopen, heerlijk voor mij! Dat was ook terug te zien in mijn resultaten. Waar ik vorig jaar gemiddeld rond de 6de/7de plaats zat bij de heren, won ik nu 2 races en werd ik 3de ! Helaas moest ik ook nog een race afbreken vanwege materiaalschade, daar doe je helaas niks aan. De tweede dag waaide het helaas iets minder, toch wist ik in de twee races 4de en 5de te worden, prima resultaten ! Ik kwam dan ook voor het eerst bij de heren op het podium met formula met een 3de plaats.

Het tweede evenement vond plaats in Almere, helaas was de wind dat weekend niet heel goed. Gelukkig konden we gedurende de twee dagen nog net 3 races varen. Ik werd hierin 7de en twee keer 5de. Aangezien het weinig waaide en dat niet echt mijn ding is viel het me nog alles mee. Het is nog goed genoeg om mijn 3de plaats in het jaarklassement vol te houden.

Het NK gaat dit jaar nog naar de volgende locaties: Lelystad, Lauwersmeer en Brouwersdam.

Page 4: Nieuwsbrief#2 2013

Naast alle wedstrijden moet er natuurlijk ook een hoop getraind worden. De afgelopen weken ben ik dan ook druk bezig geweest met mountainbiken, hardlopen, wielrennen en fitness. Maar wat misschien nog veel belangrijk is, is om soms even lekker te relaxen en los te gaan op de zee. Met mijn nieuwe wave boardje (Patrik Diethelm Trailerwave 85L) heb ik de mogelijkheid om wat vaker te gaan. Kijk hieronder een foto van de vorige keer !

Om nog even terug te komen op het echte trainen, regionale wedstrijden als de regiocup zijn ideaal om weer lekker in het wedstrijd ritme te komen, zo hadden we eerder dit jaar een evenement bij de Brouwersdam met geweldige omstandigheden en een goed deelnemersveld. Uiteindelijk wist ik 6 van de 8 races te winnen en wist ik dus dat het wel lekker liep! Hieronder een actie foto van het laatste rak naar de finish.

Page 5: Nieuwsbrief#2 2013