of 30 /30
ООУ „ ТОШО ВЕЛКОВ – ПЕПЕТО“ Кавадарци ДОЛГОРОЧНО И СРЕДНОРОЧНО ПЛАНИРАЊЕ НА НАСТАВАТА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ ЗА IIIОДДЕЛЕНИЕ- ДЕВЕТГОДИШНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ Учебна 2014/2015год. 2 часа неделно-72 часа годишно Прво полугодие П1 Второ полугодие П2 ТЕМИ ТЕМИ Животни процеси Вовед во сили Материјали Сетила Растенија што цутат Одржување на здравјето

Prirodni nauki planiranje

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Text of Prirodni nauki planiranje

  • 1. III- 2014/2015. 2 -72 1 2

2. () (1, 2,) . ,1,2 , . ,1,2 , . ,1,2 , . ,1,2 . ,1,2 , . ,1,2 . ,1,2 ,1,2 , , . 1 1 . 1 , . 1 . 1 , , ( ), , 1,2 3. , . 1,2 () (1, 2,) 1,2 , . . 1,2 . 2 , . 1 , . , , . 1 1, 2 , . 1,2 1,2 2 2 . 1,2 , , 2 4. 1 11 - 11 - 12 - 34 : 3.1 : ; ; : - . : - , ; - . : - , 5. ; - ; - , . : - ; - . . , , , , , . : /, , , / . . . / . . . 2 . . . . , , . . 2 ( ), , . . . . 4 6. . . , , . . . . (, , ). 3 : 3.2 . . ; ; , ; ; ; ; 7. : - . : - , ; - . : - , ; - ; - , . - ; - . / . . ( : , , ). . / . 5 , . . 1 8. ? . . . ! : : ? ? ? . / . 4 . , : , . . / . 1 : 3.3 . : ; ; ; 9. : - . : - , ; - . : - , ; - ; - , . : - ; - . / , , . . , . /. 2 . 3 10. . ? . . , . : ? . 3 , . / . // . , . . 2 . . . 2 ( ) 10 1. 2. 3. 4. 5. 6. 11. 7. ? 8. ? 9.- 10. 11. ( )10 12. 13. 14. ? 15. ? 16. ? 17. () 18. () 19. ? 20. ? 21. ? 22. () 12 23. 24. , 25. ? 26. . ? 27. ? 28. 12. ? 29. ? 30. ? 31. ? 32. 33. 34. 1 : 13. . . . . , . . : ; / ; , ; ; ; ; ; ; ; . 14. : - . : - , ; - . : - , ; - ; - , . - ; - . : -; -; -; -, -; -; - ; - ; - ; -; -; -; -; - . . . . . ? . . 15. . (N). . . . . . , . , , , , . : , . , : ? . . 16. : . . . : ; / ; , ; ; ; ; , ; ; . 17. : - . : - , ; - . : - , ; - ; - , . - ; - . / : -; -; -; - , ; -; -; -; -; - , . . . . . / . 18. . / . . . , . / . . ? / , . , . , , . 19. . ! , . ? ? . ? . : . . . : ; , ; ; . 20. : - . : - , ; - . : - , ; - ; - , . - ; - . : -; -; -; -; -; -; . . ( ), , . . / /. . 21. / . ( , .) / . . . . / . , . - . / . - . - / /. 22. / . . : ; ; ; (, ); (, ); ( , , , .); ; . : , , - . , , . : - ; - (), , , , ( 23. ) ; - (-, - ). . , , . () , . - . - - , , . - () .