of 28 /28
Shërbimet e ndërmarrjeve të Microsoft Përshkrimi i shërbimeve Janar 2015

Shërbimet e ndërmarrjeve të Microsoftdownload.microsoft.com/download/1/4/7/147DFACF-608A-440A-9E6A... · Siguria e ndërmarrjes dhe Strategjia e identitetit: ... Zhvillimi i

Embed Size (px)

Text of Shërbimet e ndërmarrjeve të...

 • Shrbimet e ndrmarrjeve t

  Microsoft

  Prshkrimi i shrbimeve

  Janar 2015

 • Prshkrimi i shrbimeve

  Faqja 1

  Prmbajtja 1 Rreth ktij dokumenti ............................................................................................................................................... 2

  2 Shrbimet e konsulencs ......................................................................................................................................... 3

  2.1 Mnyra e blerjes .................................................................................................................................................................. 3

  2.2 Prshkrimet e paketave ..................................................................................................................................................... 3

  2.2.1 Programi i Enterprise Strategy ......................................................................................................................... 3

  2.3 Programi i Enterprise Strategy dhe prshkrimi i shrbimeve ............................................................................ 4

  2.3.1 Shrbimet e Programit t Enterprise Strategy ........................................................................................... 5

  2.3.2 Modulet e shrbimit t Enterprise Strategy ............................................................................................... 5

  2.4 Prjashtimet dhe kufizimet e prgjegjsis .............................................................................................................. 6

  2.5 Prgjegjsit tuaja ............................................................................................................................................................... 7

  3 Shrbimet e mbshtetjes ......................................................................................................................................... 8

  3.1 Mnyra e blerjes .................................................................................................................................................................. 8

  3.2 Prshkrimet e paketave ..................................................................................................................................................... 8

  3.2.1 Paketat pr t gjith ndrmarrjen .................................................................................................................. 8

  3.2.2 Zgjidhjet e prmirsuara .................................................................................................................................... 9

  3.3 Prshkrimi i shrbimeve .................................................................................................................................................... 9

  3.3.1 Shrbimet proaktive .......................................................................................................................................... 10

  3.3.2 Menaxhimi i dhnies s shrbimit ............................................................................................................... 12

  3.3.3 Shrbimet reaguese .......................................................................................................................................... 14

  3.4 Shrbimet e prmirsuara............................................................................................................................................. 17

  3.4.1 Inxhinieria e caktuar e mbshtetjes ............................................................................................................ 17

  3.4.2 Mbshtetja e personalizuar ............................................................................................................................ 17

  3.4.3 Mbshtetja e zgjatur Hotfix............................................................................................................................ 19

  3.4.4 Premier Ultimate ................................................................................................................................................. 20

  3.4.5 Mbshtetja pr Nivelin e tret ...................................................................................................................... 20

  3.5 Zgjidhjet e prmirsuara ............................................................................................................................................... 20

  3.5.1 Premier Mission Critical ................................................................................................................................... 21

  3.5.2 Zgjidhjet e prqendruara te partnert ....................................................................................................... 21

  3.6 Kushtet dhe afate shtes ............................................................................................................................................... 21

  3.7 Prgjegjsit tuaja ............................................................................................................................................................ 22

  4 Ndryshimet e dokumentit ..................................................................................................................................... 24

 • Prshkrimi i shrbimeve Rreth ktij dokumenti

  Faqja 2

  1 Rreth ktij dokumenti Prshkrimi i shrbimeve pr Shrbimet e ndrmarrjeve t Microsoft siguron informacion rreth shrbimeve

  profesionale t disponueshme pr t'u bler nga Microsoft.

  Ju lutemi t njiheni nga afr me prshkrimet e shrbimeve q blini, duke prfshir kushtet paraprake,

  prjashtimet, kufizimet e prgjegjsis dhe prgjegjsit tuaja. Shrbimet q blini do t renditen n

  Urdhrin tuaj t puns pr shrbimet e ndrmarrjeve ose nj Deklarat tjetr shrbimesh t zbatueshme q

  i referohet ktij dokumenti dhe e prfshin at.

  Jo t gjitha shrbimet e renditura n kt dokument jan t disponueshme kudo. Pr detaje se cilat

  shrbime jan t disponueshme n vendndodhjen tuaj, kontaktoni me prfaqsuesin tuaj t Shrbimeve

  t Microsoft.

 • Prshkrimi i shrbimeve

  Faqja 3

  2 Shrbimet e konsulencs 2.1 Mnyra e blerjes

  Shrbimet e konsulencs mund t blihen si paket ose si shrbime t prcaktuara n mnyr individuale.

  Shrbimet q jan t disponueshme pr blerje renditen m posht.

  Shrbimi Prkufizimi

  Programi i Enterprise

  Strategy

  Ndihmon klientt t kuptojn vlern e biznesit t investimit t tyre n

  teknologjit e Microsoft dhe t prshpejtojn prshtatjen e teknologjis

  sipas udhzimeve t Microsoft Architects dhe Ekipit t dhnies s

  shrbimit.

  Kye: tregon artikujt q mund t shikoni t renditur n Urdhrin e puns.

  2.2 Prshkrimet e paketave

  2.2.1 Programi i Enterprise Strategy

  Programi i Enterprise Strategy mund t blihet si paket (kombinim i shrbimeve) ose si module t

  shrbimeve individuale. Prfitimet e prfshira t programit dhe modulet prshkruhen n paragrafin 2.3,

  Programi i Enterprise Strategy dhe prshkrimi i shrbimeve.

  Paketat

  Lidhja e Enterprise Strategy

  Artikulli Shrbimet e prfshira

  Microsoft Architect Deri n 400 or t grumbulluara n vit nga nj Arkitekt i Microsoft

  dhe Ekipi i dhnies s shrbimit t Ndrmarrjes

  Modulet e shrbimit t

  Enterprise Strategy

  Deri n tre nga nnt module t shrbimit t Enterprise Strategy t

  prshkruara n paragrafin 2.3.2, Modulet e shrbimit t Enterprise

  Strategy t rna dakord dhe t dokumentuara me ju n Planin e

  dhnies s shrbimit

  Prfitimet e programit

  Plani i dhnies s shrbimit

  Rrjeti i Enterprise Strategy

  Biblioteka e Enterprise Strategy

  Themelimi i Enterprise Strategy

  Artikulli Shrbimet e prfshira

  Microsoft Architect Deri n 800 or t grumbulluara n vit nga Microsoft Architect dhe

  Ekipi i dhnies s shrbimit t Ndrmarrjes

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet kshillimore

  Faqja 4

  Artikulli Shrbimet e prfshira

  Modulet e shrbimit t

  Enterprise Strategy

  do kombinim i nnt moduleve t shrbimit t Enterprise Strategy t

  prshkruara n paragrafin 2.3.2, Modulet e shrbimit t Enterprise

  Strategy t pranuara dhe t dokumentuara me ju n Planin e dhnies

  s shrbimit

  Prfitimet e programit

  Plani i dhnies s shrbimit

  Rrjeti i Enterprise Strategy

  Biblioteka e Enterprise Strategy

  Portofoli i Enterprise Strategy

  Artikulli Shrbimet e prfshira

  Microsoft Architect Deri n 1600 or t grumbulluara n vit nga nj Arkitekt i Microsoft

  dhe Ekipi i dhnies s shrbimit t Ndrmarrjes

  Modulet e shrbimit t

  Enterprise Strategy

  do kombinim i nnt moduleve t shrbimit t Enterprise Strategy t

  prshkruara n paragrafin 2.3.2, Modulet e shrbimit t Enterprise

  Strategy t pranuara dhe t dokumentuara me ju n Planin e dhnies

  s shrbimit

  Prfitimet e programit

  Plani i dhnies s shrbimit

  Rrjeti i Enterprise Strategy

  Biblioteka e Enterprise Strategy

  Modulet individuale

  Ju mund t blini do kombinim t nnt moduleve t shrbimit t Enterprise Strategy t prshkruara n

  paragrafin 2.3.2, Modulet e shrbimit t Enterprise Strategy, t cilat mund t zgjidhen pr t'iu prshtatur

  krkesave tuaja.

  Artikulli Shrbimet e prfshira

  Microsoft Architect Shrbime nga nj Microsoft Architect pr numrin e orve t

  prcaktuara n Urdhrin tuaj t puns

  Modulet e shrbimit t

  Enterprise Strategy

  Dhnia e nj ose m shum moduleve t shrbimit t Enterprise

  Strategy, t prshkruara n paragrafin 2.3.2, Modulet e shrbimit t

  Enterprise Strategy, t prcaktuara n Urdhrin tuaj t puns

  2.3 Programi i Enterprise Strategy dhe prshkrimi i shrbimeve

  Nismat dhe fushat e teknologjis t mbuluara nga Programi i Enterprise Strategy prfshijn sa m posht,

  por nuk kufizohen n:

  Ideimin dhe inovacionin pr t identifikuar mundsit e biznesit dhe teknologjis q sjellin rritje

  dhe trheqin klient t rinj

  Mundsimin e forcs punonjse lvizse, duke prfshir bashkpunimin lvizs dhe social,

  menaxhimin dhe sigurin e pajisjeve

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet kshillimore

  Faqja 5

  Modernizimin e Qendrs s t dhnave dhe Platforms s t dhnave, me integrimin e

  teknologjive dhe zgjidhjeve n re kompjuterike

  Strategjit e siguris dhe Menaxhimi i identitetit t ndrmarrjes

  Planifikimin dhe zbatimin e zgjidhjeve t Biznesit dhe t Marrdhnieve me klientt t Microsoft Qoft kur e blini Enterprise Strategy si paket apo si shrbime individuale, nj Microsoft

  Architect krijon dhe siguron nj Plan t dhnies s shrbimit i cili prcakton etapat dhe

  objektivat, si dhe krijon procesin, t dhnat dhe rregullat pr t monitoruar progresin

  krahasuar me planin. Microsoft Architect do t paraqes prditsime mujore t statusit t

  progresit tuaj krahasuar me planin dhe do t menaxhoj ekipin e dhnies s shrbimit t

  Microsoft q realizon dhnien. Ekipi i dhnies s shrbimit i Microsoft mund t prfshij

  burime nga Shrbimet e Microsoft ose qendrat e shrbimeve t prsosmris.

  2.3.1 Shrbimet e Programit t Enterprise Strategy

  Kur blini nj nga paketat e prcaktuara m lart, prfshihen prfitimet e mposhtme t programit gjat

  kohzgjatjes s afatit t angazhimit:

  Rrjeti i Enterprise Strategy: Nj lidhje, prmes Microsoft Architect, me ekspertiz pr shtjen n fjal

  nga t gjitha grupet e krkim-zhvillimit t Microsoft.

  Biblioteka e Enterprise Strategy: Nj koleksion i pasur materialesh q prfshin njohuri rreth industris

  dhe mjete pr etapat, strukturn e ndrmarrjes dhe teknologjis, si dhe metoda dhe modele t referencs.

  2.3.2 Modulet e shrbimit t Enterprise Strategy

  M posht jan renditur modulet e shrbimit t Enterprise Strategy:

  Seminar pr Zbulimin e Vlers: Nj seminar pr t drejtuar grupet e interesit t biznesit dhe TI-s

  prmes nj procesi ideimi dhe inovacioni pr identifikimin e skenarve q prodhojn mundsi t vlefshme

  pr t rritur biznesin dhe pr t trhequr klient t rinj.

  Plani i Vlerave t Marrveshjes s Ndrmarrjes: Nj udhrrfyes dhe plan pr t ndihmuar n

  prcaktimin e vlers s biznesit t investimit t nj klienti n Microsoft, duke prfshir nj seri

  rekomandimesh pr t prshpejtuar afatin kohor deri n pozicionimin dhe prshtatjen e ktyre

  investimeve.

  Optimizimi i portofolit t projektit: Nj raport q jep nj vlersim t portofolave tuaj t TI-s (duke

  prfshir aftsit, shrbimet e TI-s, si dhe portofolin ekzistues t programit/projektit) dhe identifikon

  mundsit pr t prdorur pajisjet dhe shrbimet e Microsoft pr t racionalizuar portofola specifik n

  kontekstin e strategjis suaj aktuale t biznesit.

  Optimizimi i portofolit t zbatimit: Nj raport bazuar n nj vlersim t portofolit t zbatimit t

  softuerit tuaj, analizn e karakteristikave t ngarkess s puns dhe strukturs s zgjidhjes, i cili jep

  rekomandime pr administrimin e ardhshm t zbatimeve objektive t prfshira n opsionet e zbatimit t

  ruajtura n re kompjuterike

  Siguria e ndrmarrjes dhe Strategjia e identitetit: Vlersimi i riskut strategjik t siguris dhe i

  informacionit q siguron udhzime, veprime dhe zgjidhje pr t ndihmuar n reduktimin e riskut t

  sulmeve kibernetike apo t humbjes s informacionit, si dhe pr t ndihmuar n zhvillimin e nj strategjie

  afatgjat identiteti pr t mbshtetur objektivat e biznesit.

  Opsionet dhe rekomandimet e strukturs: Nj dokument i rekomandimeve dhe i prcaktimeve t

  strukturs pr t gjith ndrmarrjen i cili u adresohet opsioneve t realizueshme t strukturs, t

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet kshillimore

  Faqja 6

  vlersuara krahasuar me parimet e pranuara t strukturs t statutit t programit, standardeve t biznesit

  dhe TI-s, si dhe kufizimeve.

  Mundsimi i forcs lvizse t puns: Nj dokument i opsioneve dhe rekomandimeve t strategjis

  dhe strukturs q prshkruan strukturn e qasjes s punonjsve lvizs n zbatimet e biznesit, q

  menaxhon identitetet e prdoruesve n pajisje t lvizshme dhe siguron mbrojtjen e t dhnave.

  Modernizimi i Qendrs s t dhnave: Nj zhvillim strategjie, prcaktim strukture t infrastrukturs

  dhe plan programi pr t ekzekutuar modernizimin e nj qendre t dhnash, duke prfshir opsione t

  res kompjuterike hibride dhe infrastrukturs si shrbim.

  Modernizimi i Platforms s t dhnave: Nj zhvillim strategjie, strukture informacioni, klasifikimi t

  dhnash dhe plan programi pr t realizuar nj zgjidhje moderne t nj magazine t dhnash, e cila mund

  t trajtoj t dhnat e t gjitha prmasave, llojeve dhe burimeve.

  Planifikimi i vlerave: Nj plan-program, plan prshtatjeje dhe ndryshimi, plan vlersimi me sistem

  piksh dhe drejtimi, t gjitha kto t detajuara, n mbshtetje t rekomandimit dhe udhrrfyesit t

  prshkruar m lart (Opsionet dhe rekomandimet e strukturs).

  Zhvillimi i shtjes s biznesit: Nj model i vlers s biznesit, i bazuar n analizn financiare t

  kostove t parashikuara dhe prfitimeve t prcaktueshme, pr planin e propozuar t nisms.

  Menaxhimi i prshtatjes dhe ndryshimit: Ekzekutimi dhe prshtatja e planit t ndryshimit (duke

  prfshir planin e komunikimit, planet e gatishmris/trajnimit, si dhe planet e mbshtetjes) dhe sigurimi i

  mbikqyrjes s prshtatjes, raportimi dhe zbutja e riskut pr nj ose m shum prej nismave tuaja.

  Menaxhimi i vlers: Nj raport q mat dhe monitoron progresin e nj nisme krahasuar me treguesit

  tuaj ky t prcaktuar t performancs dhe sistemet e saj t matjeve t brendshme (pra, angazhimet,

  sistemin e pikve dhe analizat e biznesit).

  Drejtimi i programit, menaxhimi i riskut dhe prputhshmris: Mbikqyrja e statusit t programit

  dhe sigurimi i raporteve pr struktura t prcaktuara drejtuese (p.sh. komitete drejtuese dhe borde

  shqyrtuese) pr t lehtsuar vendimmarrjen efikase gjat ciklit t kohzgjatjes s programit.

  2.4 Prjashtimet dhe kufizimet e prgjegjsis

  Dhnia jon e shrbimeve bazohet n prjashtimet dhe kufizimet e mposhtme:

  Shrbimet e konsulencs prbhen vetm nga kshilla dhe udhzime vetm n lidhje me

  shprndarjen dhe prdorimin e teknologjive t Microsoft.

  Ju zgjidhni sipas gjykimit tuaj ekskluziv nse do t ndiqni apo nuk do t merrni parasysh

  kshillat, udhzimet dhe rekomandimet e Microsoft.

  Licencat e produkteve nuk prfshihen n shrbimet e konsulencs dhe duhet t blihen

  vemas.

  Microsoft nuk jep asnj deklarat siguruese, garantim apo garanci n lidhje me rezultatet q

  mund t arrini si rezultat i ndjekjes s kshillave, udhzimeve apo rekomandimeve t

  Microsoft.

  Shrbimet e konsulencs nuk prfshijn shprndarjen e produktit, zgjidhjen e problemeve

  apo mbshtetjen pr rregullimin e defekteve, analizimin e kodit burimor q nuk sht i

  Microsoft, ose konsultimin teknik ose strukturor prtej shrbimeve t prshkruara m lart.

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet kshillimore

  Faqja 7

  Pr do kod burimor q nuk sht i Microsoft, shrbimet tona kufizohen vetm n analizimin

  e t dhnave binare, t tilla si kopja e nj procesi ose gjurma n monitorin e rrjetit.

  Aty ku bihet dakord pr vizita n vendndodhje nga Microsoft Architects ose burimet e ekipit

  t dhnies s shrbimit dhe nuk paguhen paraprakisht, ju do t faturoheni pr shpenzimet e

  arsyeshme t udhtimit dhe jetess.

  2.5 Prgjegjsit tuaja

  Suksesi i angazhimeve kshilluese dhe i performancs s detyrimeve tuaja varet nga prfshirja juaj gjat

  kohzgjatjes, duke prfshir si m posht, por pa u kufizuar vetm me to:

  Disponueshmria e prfaqsuesve tan, personelit t TI-s dhe burimeve, duke prfshir

  harduert, softuert, lidhjen e internetit dhe hapsirn e zyrs.

  Sigurimi juaj n koh i informacionit t sakt dhe t plot si krkohet nga ekipi i dhnies s

  shrbimit.

  Qasja n informacionin rreth organizats suaj.

  Prmbushja n koh dhe n mnyr efikase e prgjegjsive q ju jan caktuar juve.

  Vendimet dhe miratimet n kohn e duhur nga administrimi i shoqris suaj.

  Pagesa e udhtimit dhe shpenzimeve q u shkaktohen punonjsve ose kontraktorve tuaj.

 • Prshkrimi i shrbimeve

  Faqja 8

  3 Shrbimet e mbshtetjes 3.1 Mnyra e blerjes

  Mbshtetja Premier mund t blihet si paket e shrbimeve individuale; paketat e disponueshme

  parashtrohen m posht.

  Shrbimi Prkufizimi

  Paketat pr t gjith

  ndrmarrjen

  Nj kombinim i shrbimeve q ofrojn mbshtetje pr t gjitha

  produktet komerciale dhe t mbshtetura nga Microsoft n prdorim

  brenda organizats suaj. Disponohen opsionet e pakets s

  konfigurueshme dhe fikse.

  Paketat e prqendruara te

  zhvilluesi

  Mbshtetja Premier pr zhvilluesit sht nj opsion shrbimi i

  prqendruar te zhvilluesi q ndihmon personelin tuaj t ndrtoj,

  shprndaj dhe mbshtes zbatime t ndrtuara n platformn

  Microsoft.

  Paketat e zgjidhjes s

  prmirsuar

  Nj paket e shrbimeve t mbshtetjes e cila mbulon nj produkt

  specifik t Microsoft ose sistem TI t klientit.

  Kye: tregon artikujt q mund t shikoni t renditur n Urdhrin e puns.

  3.2 Prshkrimet e paketave

  3.2.1 Paketat pr t gjith ndrmarrjen

  Opsionet e paketave pr t gjith ndrmarrjen prfshijn: Paketa t konfigurueshme (t prshtatura pr t

  plotsuar krkesat tuaja), intensive (nj grup shrbimesh i mbledhur paraprakisht i projektuar pr t

  plotsuar nj nevoj specifike) ose fikse (shrbime t prcaktuara paraprakisht me nj afat t caktuar).

  Paketa e konfigurueshme

  Nj paket mbshtetjeje personalizohet nga artikujt e renditur m posht pr t plotsuar krkesat tuaja.

  Artikulli Shrbimet e disponueshme

  Shrbimet proaktive Shrbimet q prshkruhen n paragrafin 3.3.1 Shrbimet proaktive

  jan t disponueshme pr prfshirje n paketn tuaj t mbshtetjes

  Menaxhimi i dhnies s

  shrbimit

  Prfshihet n t gjitha paketat.

  Modeli i dhnies dhe niveli i shrbimit personalizohen si prshkruhet n

  paragrafin 3.3.2 Menaxhimi i dhnies s shrbimit

  Shrbimet reaguese Shrbimet q prshkruhen n paragrafin 3.3.3 Shrbimet reaguese

  jan t disponueshme pr prfshirje n paketn tuaj t mbshtetjes

  Shrbimet e

  prmirsuara

  Shrbime shtes q prshkruhen n paragrafin 3.4 Shrbimet e

  prmirsuara mund t prfshihen n paketn tuaj t mbshtetjes

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 9

  Paketa intensive

  Nj paket mbshtetjeje q prbhet nga shrbime t zgjedhura paraprakisht t projektuara pr t

  plotsuar nevoja mbshtetjeje t prgjithshme.

  Artikulli Shrbimet e disponueshme

  Shrbimet proaktive Shrbimet q prshkruhen n paragrafin 3.3.1 Shrbimet proaktive

  jan t zgjedhura paraprakisht n nj paket intensive

  Menaxhimi i dhnies s

  shrbimit

  Prfshihet n t gjitha paketat.

  Modeli i dhnies dhe niveli i shrbimit personalizohen si prshkruhet n

  paragrafin 3.3.2 Menaxhimi i dhnies s shrbimit

  Shrbimet reaguese Shrbimet q prshkruhen n paragrafin 3.3.3 Shrbimet reaguese

  mund t prfshihen n paketa intensive t przgjedhura

  Shrbimet e

  prmirsuara

  Shrbime shtes q prshkruhen n paragrafin 3.4 Shrbimet e

  prmirsuara mund t prfshihen n paketa intensive t przgjedhura

  Paketa fikse

  Nj nivel hyrjeje, paket e prcaktuar e shrbimeve t mbshtetjes me afat njvjear.

  Baza Premier

  Artikulli Shrbimet e prfshira

  Shrbimet proaktive Nj Programi i vlersimit t rrezikut dhe shndetit si shrbim

  Menaxhimi i dhnies s

  shrbimit

  Prfshihet nj nivel baz i shrbimeve, i dhn prmes nj modeli t

  bashkuar, t prshkruar n paragrafin 3.3.2 Menaxhimi i dhnies s

  shrbimit

  Shrbimet reaguese Deri n 20 or Mbshtetje pr zgjidhjen e problemeve

  3.2.2 Zgjidhjet e prmirsuara

  Paketat e zgjidhjeve t prmirsuara mbulojn nj produkt specifik t Microsoft ose sistem TI t klientit,

  shrbimet e disponueshme renditen m posht.

  Artikulli Prshkrimi

  Premier Mission Critical Ofron nj nivel m t lart mbshtetjeje pr nj set t prcaktuar

  produktesh t Microsoft q prfshihen n zgjidhjen(t) tuaj vendimtare t

  biznesit dhe prezantohen n paragrafin 3.5.1 Premier Mission Critical

  3.3 Prshkrimi i shrbimeve

  Artikujt q kombinohen pr t formuar paketn tuaj t mbshtetjes Premier prshkruhen n kt

  paragraf.

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 10

  3.3.1 Shrbimet proaktive

  Shrbimet proaktive ndihmojn n parandalimin e problemeve n ambientin tuaj Microsoft dhe zakonisht

  programohen prpara dhnies s shrbimit pr t ndihmuar n sigurimin e disponueshmris s

  burimeve.

  Shrbimet e vlersimit

  Shrbimet e vlersimit sigurojn shqyrtim t dokumentacionit tuaj t infrastrukturs ose t mbshtetjes

  pr t identifikuar mundsit pr prmirsim.

  Kontrolli shndetsor: Nj shqyrtim i implementimit t teknologjis suaj t Microsoft

  krahasuar me praktikat tona t rekomanduara. Nj inxhinier i Microsoft planifikon angazhimin e

  Kontrollit shndetsor me ju, kryen shqyrtimin, analizon t dhnat dhe pas prfundimit lshon nj

  raport.

  Programi i vlersimit t riskut dhe shndetit si shrbim (RAP): Nj vlersim i automatizuar i

  implementimit t teknologjis suaj t Microsoft, me grumbullimin e t dhnave nga nj inxhinier i

  Microsoft n vendndodhjen tuaj. T dhnat e grumbulluara analizohen nga Microsoft dhe ne ju

  sigurojm nj raport me konstatimet tona dhe rekomandimet pr zgjidhje.

  Programi i vlersimit t riskut dhe shndetit si shrbim (RAP si shrbim): Nj vlersim i

  automatizuar i implementimit t teknologjis suaj t Microsoft, me grumbullimin e t dhnave n

  distanc. T dhnat e grumbulluara analizohen nga Microsoft dhe ne ju sigurojm nj raport me

  konstatimet tona dhe rekomandimet pr zgjidhje.

  Programi i Vlersimit t riskut dhe shndetit si shrbim Plus (RAP si shrbim Plus): Nj

  vlersim i automatizuar i implementimit t teknologjis suaj t Microsoft, me grumbullimin e t

  dhnave nga nj inxhinier i Microsoft n vendndodhjen tuaj. T dhnat e grumbulluara

  analizohen nga Microsoft dhe ne ju sigurojm nj raport me konstatimet tona dhe rekomandimet

  pr ndreqje dhe japim nj seminar pr optimizimin e sistemit.

  Vlersimi jasht linje: Nj vlersim i automatizuar i implementimit t teknologjis suaj t

  Microsoft, me grumbullimin e t dhnave nga nj inxhinier i Microsoft n vendndodhjen tuaj. T

  dhnat e grumbulluara analizohen nga Microsoft duke prdorur mjetet e brendshme dhe ne ju

  sigurojm nj raport me konstatimet tona dhe rekomandimet pr zgjidhje.

  Programi i vlersimit t siguris: Nj shqyrtim teknik dhe i proceseve rreth mnyrs se si

  organizata juaj jep qasje n mjedisin tuaj kompjuterik. N prfundim t shrbimit, ju merrni nj

  raport q prmban analizn ton t rreziqeve t siguris t identifikuara, si dhe udhzime pr

  reduktimin e profilit tuaj t riskut.

  Shrbimet e edukimit

  Shrbimet e edukimit ndihmojn n prmirsimin e aftsive operacionale dhe teknike t personelit tuaj t

  mbshtetjes.

  Leksione demonstruese: Sesione kryesisht njditore, n format leksioni dhe demonstrimi, q

  prfshijn temat e produktit dhe mbshtetjes dhe jepen nga nj inxhinier i Microsoft qoft

  personalisht ose n linj.

  Abonimet sipas krkess: Nj abonim jep qasje n nj koleksion materialesh trajnimi n linj

  nga nj bibliotek seminaresh t zhvilluar nga inxhiniert e Microsoft. Abonimet shiten sipas

  numrit t vendeve.

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 11

  Uebkastet: Microsoft ka zhvilluar sesione edukimi q u transmetohen audiencave n distanc

  prmes internetit. Uebkastet mund t blihen sipas numrit t pjesmarrsve ose si transmetim i

  dedikuar pr organizatn tuaj, si prcaktohet n Urdhrin tuaj t puns.

  Seminaret: Sesione t nivelit t prparuar, sesione praktike, sesione t trajnimit teknik, t

  disponueshme n nj przgjedhje t gjer mbshtetjeje dhe temash t teknologjis s Microsoft,

  q jepen nga nj inxhinier i Microsoft qoft personalisht ose n linj. Seminaret blihen sipas

  numrit t pjesmarrsve ose si transmetim i dedikuar pr organizatn tuaj, si prcaktohet n

  Urdhrin tuaj t puns. Seminaret nuk mund t regjistrohen pa leje shprehimore me shkrim nga

  Microsoft.

  Shrbimet operacionale

  Shrbimet operacionale ndihmojn menaxhimin e shtjeve dhe rreziqeve q lidhen me personat,

  proceset dhe teknologjin pr t ndihmuar sigurimin e realizimit t objektivave t biznesit.

  Shrbimet laboratorike: Aty ku disponohet n gjeografin tuaj, Microsoft mund t'ju jap juve

  qasje n nj struktur laboratorike pr t'ju ndihmuar me aktivitetet e zhvillimit t produktit,

  aktivitetet e etapave, testimeve, prototipave dhe migrimit rreth produkteve Microsoft.

  Prshpejtuesi i ngarkimit: Angazhim direkt me nj inxhinier t Microsoft q punon me ju pr

  t'ju dhn ndihm pr shprndarjen ose migrimin. Kjo mund t prfshij ndihm me planifikimin

  dhe vrtetimin e nj koncepti ose ngarkese pune prodhimi duke prdorur produktet e Microsoft.

  Monitorimi proaktiv: Dhnia e mjeteve t monitorimit t operacioneve teknike dhe

  rekomandimeve pr sintonizimin e proceseve tuaja t menaxhimit t incidenteve t serverve. Ky

  shrbim ju ndihmon t krijoni matrica t incidenteve, t zhvilloni analizime kryesore t

  problemeve dhe t krijoni dizajnin pr nj ekip t qndrueshm inxhinierie.

  Programet e operacioneve proaktive (POP): Nj analiz, e kryer nga personeli juaj, e

  proceseve tuaja operacionale krahasuar me praktikat tona t rekomanduara bazuar n Bibliotekn

  e Infrastrukturs s TI-s (ITIL) dhe Kornizn e Operacioneve t Microsoft (MOF).

  Zgjidhja krah pr krah: Angazhim direkt me nj inxhinier t Microsoft q punon me ju pr t'iu

  adresuar konstatimeve t identifikuara gjat nj shrbimi vlersimi. Kohzgjatja e secilit angazhim

  prcaktohet n dit n Urdhrin tuaj t puns dhe jepet n partneritet me personelin e inxhinieris.

  Shrbimet e personalizuara proaktive

  Nj angazhim me personelin ton pr t dhn shrbime, sipas drejtimit tuaj, personalisht ose n linj, t

  cilat ndryshe nuk prshkruhen n kt dokument. Kto angazhime maten dhe mohen n dit.

  Fushat e fokusimit pr shrbimet e personalizuara proaktive jan:

  Shrbimet e vlersimit

  Shrbimet e edukimit

  Shrbimet operacionale

  Ndihma e mbshtetjes

  Aty ku sht e zbatueshme, shrbimet proaktive mund t shiten si sasi e orve t Ndihms s

  mbshtetjes. Kto or mund t shkmbehen pr nj ose m shum shrbime proaktive t prshkruara m

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 12

  lart, me mimet aktuale q jepen nga prfaqsuesi juaj i Shrbimeve t Microsoft. Pas programimit t

  shrbimit proaktiv, ne do t zbresim numrin prkats t orve t Ndihms s mbshtetjes nga balanca

  juaj, t rrumbullakosur me orn m t afrt, pr t mbuluar vlern e norms ditore ose tarifn fikse pr

  shrbimin. Nse porosisni nj lloj shrbimi t Ndihms s mbshtetjes dhe dshironi ta shkmbeni me nj

  tjetr, ju mund t'i zbatoni kto or t blera tashm n at shrbim alternativ, aty ku disponohet dhe bini

  dakord me Menaxherin e Dhnies s Shrbimit.

  3.3.2 Menaxhimi i dhnies s shrbimit

  Menaxhimi i dhnies s shrbimit

  T gjitha paketat e Mbshtetjes Premier koordinohen nga nj Menaxher i Dhnies s Shrbimit (SDM). N

  gjeografi t caktuara, ky rol quhet gjithashtu edhe Menaxher i Llogaris Teknike (TAM) ose Menaxher i

  Llogaris s Mbshtetjes (SAM). Pr Mbshtetjen Premier pr zhvilluesit, menaxhimi i dhnies s shrbimit

  mund t prpunohet, bazuar n modelin e dhnies, nivelin e shrbimit dhe qllimin tuaj t produktit

  Microsoft. Nse nuk prcaktohet ndryshe n Urdhrin tuaj t puns, modeli i dhnies do t jet i caktuar,

  niveli i shrbimit do t jet baz dhe qllimi i produktit do t jet mbshtetje e brendshme.

  Modeli i dhnies

  Artikulli Prkufizimi

  I bashkuar Kryhet nga nj grup individsh q ndodhen n distanc

  I prcaktuar Ofrohet me koh t pjesshme, n vendndodhje ose n distanc, nga nj individ

  me emr i cili kryen gjithashtu shrbime pr klient t tjer t Mbshtetjes

  Premier t Microsoft

  I dedikuar Ofrohet n vendndodhje ose n distanc, nga nj individ me emr i cili

  prqendrohet n nj klient t vetm t Mbshtetjes Premier t Microsoft

  Niveli i shrbimit

  Artikulli Prkufizimi

  Baz Prfshin koordinimin e prgjithshm, plus nj prezantim shrbimi, planifikim

  dhnieje shrbimi, analizim shrbimi, kshilla kritike sigurie, menaxhim

  incidentesh dhe menaxhim krizash

  Standarde Prfshin t gjitha shrbimet baz, plus nj vlersim fillestar dhe planifikim

  zgjidhjeje

  E zgjatur Prfshin t gjitha shrbimet standarde, plus Ndrgjegjsimin pr ciklin e jets s

  Produktit/Shrbimeve n linj t Microsoft, analizn dhe kshillat pr tendencn

  e incidenteve dhe udhzimin gjat procesit

  Qllimi i produktit

  Pr Urdhrat e puns q prfshijn nivelin e zgjatur t menaxhimit t dhnies s shrbimit, disponohet nj

  opsion shtes. Menaxhimi i dhnies s shrbimit mund t personalizohet pr t'u prqendruar n

  produktet e shprndara n facilitetin tuaj (e brendshme) dhe/ose shrbimet e abonimit t menaxhuara

  nga Microsoft (shrbimet n linj). Shrbimet specifike n linj t mbuluara n nj kontrat t mundsuar

  n linj do t specifikohen n Urdhrin tuaj t puns.

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 13

  Artikulli Prkufizimi

  E brendshme Menaxhimi i dhnies s shrbimit do t prqendrohet n produktet e

  shprndara n facilitetin tuaj.

  Mundsuar n

  linj

  Menaxhimi i dhnies s shrbimit do t prqendrohet n menaxhimin e

  shrbimeve t abonimit dhe do t siguroj shrbimet shtes t mundsuara n

  linj t renditura m posht. Ky opsion aktualisht sht i disponueshm pr

  abonimet Microsoft Azure dhe ose Office 365.

  Shrbimet e mposhtme jan t disponueshme pr t gjith klientt q blejn menaxhimin e dhnies s

  shrbimit:

  Prezantimi i shrbimit: Nj pamje e prgjithshme e shrbimeve t Mbshtetjes Premier, duke

  prfshir nj shpjegim rreth mnyrs si t zgjidhen dhe planifikohen shrbimet proaktive, si dhe

  nj demonstrim rreth mnyrs s paraqitjes s krkesave t asistuara t mbshtetjes reaguese

  dhe prdorimit t instrumenteve t disponueshme.

  Plani i dhnies s shrbimit (SDP): Baza e shrbimeve t Mbshtetjes Premier q prfshin nj

  plan shrbimi t personalizuar t krijuar n bashkpunim me ekipin tuaj pr t prcaktuar si dhe

  kur do t zbatohen shrbimet. Ne monitorojm dhe prshtatim SDP-n bazuar n nevojat tuaja

  gjat t gjith kohzgjatjes.

  Rishikimet e shrbimit: N mnyr t vazhdueshme, ne do t rishikojm shrbimet e periudhs

  s kaluar, do t'ju raportojm se far sht dhn dhe prmirsuar, do t analizojm reagimet

  tuaja dhe do t diskutojm do veprim apo prshtatje q mund t krkohet. Kto rishikime mund

  t prbhen nga raporte standarde statusi dhe takime statusi virtuale ose fizike (nse autorizohet

  udhtimi n vendndodhje). Disponohet gjithashtu edhe personalizimi i analizs s shrbimit, por

  kjo mund t krkoj nj blerje shtes, n varsi t nivelit t menaxhimit t dhnies s shrbimit t

  prfshir n shrbimet tuaja t blera. Pr Urdhrat e puns t mundsuar n linj, SDM do t'ju

  siguroj informacion shtes n lidhje me shrbimin(et) n linj ku abonoheni, duke prfshir

  statusin e krkesave tuaja t shrbimit standard, incidentet e shrbimit dhe kohn e prgjithshme

  t puns.

  Kshilla kritike mbshtetse pr sigurin: Njoftim mbi Buletinet kritike t siguris t Microsoft

  Nse keni nj SDM t caktuar ose t dedikuar, SDM-ja juaj do t'ju ndihmoj t vlersoni efektin e

  ktij informacioni n infrastrukturn tuaj t TI-s.

  Menaxhimi i incidenteve: Mbikqyrje nga SDM-ja e incidenteve t mbshtetjes pr t sjell

  zgjidhje n koh dhe cilsi t lart t dhnies s shrbimeve. Pr Urdhrat e puns t mundsuar

  n linj, kjo shtrihet deri te menaxhimi i incidenteve t shrbimit ku SDM-ja juaj do t punoj me

  ju pr t krijuar nj plan reagimi t menaxhuar ndaj incidenteve (MIRP), do t identifikoj nj

  kontakt parsor pr prditsimet e statusit gjat evenimentit, si edhe do t lehtsoj nj analiz

  t shkakut baz prmes nj analize pas incidentit (PIR) pasi ka ndodhur nj incident.

  Menaxhimi i krizave: Zotrim i shtjes dhe komunikim 24 or n dit me ju nga SDM-t dhe

  menaxhert e situats kritike gjat situatave n t cilat ju prjetoni ndikime kritike n biznes.

  Shrbimet e tjera t mposhtme jan t disponueshme pr klientt q blejn nj nivel standard t

  menaxhimit t dhnies s shrbimit:

  Vlersimi fillestar: Nj vlersim zbulimi pr identifikimin e nevojave t shrbimit brenda mjedisit

  tuaj t operacioneve t TI-s ndihmon t ndrtoni nj plan t realizueshm pr t arritur gjendjen

  e dshiruar t operacioneve tuaja t TI-s. Pr Urdhrat e puns t mundsuar n linj, SDM-ja juaj

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 14

  do t analizoj infrastrukturn e brendshme t krkuar pr t lidhur prdoruesit me shrbimin n

  linj. Gjithashtu, SDM-ja do t punoj me personelin tuaj pr t dokumentuar rreziqet q mund t

  ndikojn n lidhshmrin tuaj dhe do t sugjeroj masa t mundshme zbutse.

  Planifikimi i zgjidhjes: Nj konsolidim i masave pr prmirsim t krkuara nga konstatimet e

  vlersimeve proaktive. Kto konstatime do t dokumentohen si kshilla prmirsimi me zgjidhjen

  shoqruese brenda SDP-s suaj. Ndjekja kryhet prmes analizave t planifikuara t shrbimit.

  Menaxhimi i dhnies s shrbimit n vendndodhje: Vizitat n vendndodhje nga SDM-ja juaj

  jan t disponueshme dhe mund t krkojn tarifim shtes pr do vizit. Ky shrbim i

  nnshtrohet disponueshmris s burimeve t Microsoft.

  Shrbimet e tjera t mposhtme jan t disponueshme pr klientt q blejn nj nivel t zgjatur t

  menaxhimit t dhnies s shrbimit:

  Ndrgjegjsimi pr ciklin e jets s Produktit/Shrbimeve n linj t Microsoft: Raportime t

  rregullta mbi zhvillimet brenda organizats s Microsoft dhe kshilla pr do prditsim t ciklit

  t jets s produktit t Microsoft ose udhrrfyesin q mund t jet i zbatueshm dhe fitimprurs

  pr organizatn tuaj. Pr Urdhrat e puns t mundsuar n linj, SDM-ja juaj do t'ju siguroj nj

  komunikim t prmuajshm (ose sipas nevojs) t prditsimeve t shrbimit dhe ndrprerjeve t

  planifikuara pr shrbimet tuaja t abonuara n linj.

  Analiza dhe kshilla pr tendencn e incidenteve: Nj ose m shum analiza t historikut t

  incidenteve tuaja me prqendrim te aspektet e lidhura me njerzit, proceset dhe teknologjin, t

  incidenteve me ndikim t lart n biznes, t regjistruara pran nesh t cilat prfshijn teknologji t

  mbshtetura t Microsoft. Analiza rezulton n rekomandime mbi aktivitetet pr prmirsimin e

  operacioneve, prve gatishmris s njerzve ose ndryshimeve t teknologjis, t gjitha t

  fokusuara pr t'ju ndihmuar t ulni kostot tuaja operacionale t TI-s.

  Udhzimi gjat procesit: Do t jepet informacion baz mbi praktikat e rekomanduara q lidhen

  me Bibliotekn e Infrastrukturs s Teknologjis s Informacionit (MOF) dhe/ose Menaxhimin e

  Ciklit t Jets s Zbatimit (ALM).

  Shrbimet e tjera t mposhtme jan t disponueshme pr klientt q blejn nj nivel t zgjatur t

  menaxhimit t dhnies s shrbimit dhe zgjedhin nj qllim produkti t mundsuar n linj:

  Menaxhimi i incidenteve t shrbimeve: SDM-ja juaj do t'ju ndihmoj prpara, gjat dhe pasi ndodh

  nj incident shrbimi duke mirmbajtur ose siguruar produktet e mposhtme sipas prshtatshmris.

  SDM-ja juaj do t punoj me ju pr t krijuar nj Plan reagimi t menaxhuar pr incidentet (MIRP) i cili

  krijon nj protokoll komunikimi dhe plan komunikimi pr problemet e shrbimit. Ky plan prfshin nj afat

  kohor reagimi, grupet e interesit dhe kontaktet pr t'u prdorur kur ndodh nj prjashtim shrbimi. SDM-

  ja do t siguroj nj Analiz pas incidentit (PIR) e cila siguron analizn e shkakut baz t nj Ndrprerje

  shrbimi ku Microsoft sht prgjegjs, PIR-i prmban gjithashtu nj prmbledhje t ndikimit t

  Marrveshjes s nivelit t shrbimit (SLA).

  Menaxhimi i abonimit t shrbimeve: SDM-ja juaj do t'ju ndihmoj me prshkallzimin e problemeve

  q kan lidhje me abonimet tuaja t shrbimeve n linj dhe do t'u jap prgjigje pyetjeve t faturimit,

  sigurimit t llogaris dhe kreditit t SLA-s.

  3.3.3 Shrbimet reaguese

  Shrbimet reaguese mund t prfshijn nj kombinim t shrbimeve t mposhtme:

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 15

  Mbshtetja pr zgjidhjen e problemeve (PRS): Ndihm pr probleme me simptoma specifike q

  hasen gjat prdorimit t produkteve t Microsoft, ku ka pritshmri t arsyeshme se problemet jan

  shkaktuar nga produktet e Microsoft. Prkufizimet e shkallzimeve, periudhat tona fillestare t llogaritura

  t reagimit dhe krkesat e paraqitjes detajohen te Tabela: Reagimi ndaj incidenteve.

  PRS tarifohet n baz orsh, t zbritura nga ort e parapaguara t prcaktuara n Urdhrin tuaj t puns.

  Nse prcaktojm se problemi rezultoi nga nj defekt n kod, ne nuk do t'i zbresim ort e PRS-s. Nse ju

  i shpenzoni t gjitha ort e parapaguara ndrkoh q i adresohemi nj problemi t caktuar, ne do t'ju

  tarifojm m pas dhe ju duhet t blini or PRS shtes prpara se ne t reagojm ndaj incidenteve t tjera.

  Me krkesn tuaj, ne bashkpunojm me furnitor softuersh t palve t treta pr t ndihmuar me

  zgjidhjen e problemeve t veprimeve t produkteve me shum shits, megjithat sht prgjegjsi e pals

  s tret q t mbshtes produktin e vet.

  Sipas nevojs, PRS-ja sigurohet pr t gjitha abonimet Office 365 dhe Microsoft Azure. Ort e blera PRS

  nuk do t zbriten pr incidentet e hapura kundr ktyre teknologjive.

  Shkallzimi i incidentit prcakton nivelet e reagimit brenda Microsoft, kohn e prafrt t reagimit fillestar

  dhe prgjegjsit tuaja. Ju jeni prgjegjs pr t vendosur nivelin fillestar t shkallzimit n konsultim me

  ne dhe mund t krkoni nj ndryshim t nivelit t shkallzimit n do koh gjat kohzgjatjes s nj

  incidenti.

  Tabela: Reagimi ndaj incidenteve

  Shkallzimi dhe situata Reagimi yn i pritshm Reagimi juaj i pritshm

  Shkallzimi 1

  Ndikim katastrofik n

  biznes:

  Humbje e plot e procesit baz t

  biznesit dhe me arsye puna nuk

  mund t vazhdoj

  Ka nevoj pr vmendje t

  menjhershme

  Reagimi i telefonats s

  par brenda nj ore ose m

  pak

  Burimet tona n

  vendndodhjen tuaj sa m

  shpejt t jet e mundur

  Caktohet Menaxheri i

  Situatave Kritike1

  Prpjekje e vazhdueshme

  24 or n dit, 7 dit n

  jav2

  Prshkallzim i shpejt

  brenda Microsoft te ekipet

  e produkteve

  Njoftim i ekzekutivve tan

  t lart

  Njoftim i ekzekutivve tuaj

  t lart

  Caktimi i burimeve t

  prshtatshme pr t

  mbshtetur prpjekjet e

  vazhduara 24 or n dit, 7

  dit n jav2

  Qasje dhe reagim i shpejt

  nga autoriteti i kontrollit t

  ndryshimit

  Paraqitja vetm me telefon

  Shkallzimi A

  Ndikim kritik n biznes:

  Humbje e konsiderueshme ose

  degradim i shrbimeve

  Ka nevoj pr vmendje brenda nj

  ore

  Reagimi i telefonats s

  par brenda nj ore ose m

  pak

  Burimet tona n

  vendndodhjen tuaj sipas

  krkess

  Caktohet Menaxheri i

  Situatave Kritike1

  Caktimi i burimeve t

  prshtatshme pr t

  mbshtetur prpjekjet e

  vazhduara 24 or n dit, 7

  dit n jav2

  Qasje dhe reagim i shpejt

  nga autoriteti i kontrollit t

  ndryshimit

  Njoftim i Menaxherve

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 16

  Shkallzimi dhe situata Reagimi yn i pritshm Reagimi juaj i pritshm

  Prpjekje e vazhdueshme

  24 or n dit, 7 dit n

  jav2

  Njoftim i Menaxherve tan

  t Lart

  Paraqitja vetm me telefon

  Shkallzimi B

  Ndikim mesatar n

  biznes:

  Humbje ose degradim mesatar i

  shrbimeve, por puna mund t

  vazhdoj arsyeshm n mnyr t

  prkeqsuar

  Ka nevoj pr vmendje brenda dy

  orve pune4

  Reagimi i telefonats s

  par brenda dy orsh ose

  m pak

  Prpjekje vetm gjat orarit

  t puns3,4

  Caktimi i burimeve t

  prshtatshme pr t qen

  n linj me prpjekjet e

  Microsoft

  Qasje dhe reagim nga

  autoriteti i kontrollit t

  ndryshimit brenda katr

  orsh pune

  Paraqitja me telefon ose

  ueb

  Shkallzimi C

  Ndikim minimal n

  biznes:

  Funksionim i konsiderueshm me

  prkeqsime t vogla ose pa

  prkeqsim t shrbimeve

  Ka nevoj pr vmendje brenda

  katr orve pune4

  Reagimi i telefonats s

  par brenda katr orsh ose

  m pak

  Prpjekje vetm gjat orarit

  t puns4

  Informacion i sakt kontakti

  pr zotruesin e shtjes

  Reaguese brenda 24 orve

  Paraqitja me telefon ose

  ueb

  1 Menaxhert e Situatave Kritike jan individ q jan caktuar t ndihmojn me dhnien e zgjidhjes s menjhershme t shtjeve prmes angazhimit t duhur, prshkallzimit,

  sigurimit t burimeve dhe koordinimit t shtjes. 2 Ne mund t kemi nevoj t ulim nivelin e shkallzimit nse ju nuk jeni n gjendje t ofroni burime ose reagime t prshtatshme pr t na mundsuar t vazhdojm me

  prpjekjet pr zgjidhjen e problemit. 3 Prpjekjet 24 or n dit, 7 dit n jav pr Shkallzimin jan aktualisht t disponueshme n Kanada, Amerikn Qendrore dhe Jugore, Karaibe, Mbretrin e Bashkuar dhe

  Shtetet e Bashkuara, prvese kur klienti zgjedh t dal nga opsioni i prpjekjeve 24 or n dit, 7 dit n jav. Konsultohuni me SDM-n tuaj pr detaje. 4 Orari i puns prcaktohet n prgjithsi si orari 09:00 deri 17:30 e ors standarde lokale, duke prjashtuar ditt e festave dhe fundjavat. Orari i puns mund t ndryshoj disi n

  vendin tuaj.

  Mbshtetja n vendndodhje: Mbshtetja n vendndodhje siguron ndihm n vendndodhjen tuaj. Ky

  shrbim i nnshtrohet disponueshmris s burimeve t Microsoft dhe mund t krkoj tarifim shtes pr

  do vizit n vendndodhje.

  Ndihma e mbshtetjes s zhvillimit: Ndihm me krijimin dhe zhvillimin e zbatimeve q integrohen

  me teknologjit e Microsoft n platformn Microsoft, t specializuar n teknologjit dhe mjetet e

  zhvillimit t Microsoft dhe shitet si sasi orsh t renditura n Urdhrin tuaj t puns.

  Shrbimet kshilluese: Mbshtetje me telefon n planin afatshkurtr (kryesisht gjasht or ose m

  pak) dhe pr shtjet e paplanifikuara pr profesionistt e TI-s dhe zhvilluesit. Shrbimet kshilluese

  mund t prfshijn dhnien e kshills, udhzimin, analizn e shkakut baz dhe njohurin e nevojitur pr

  t'ju ndihmuar t implementoni teknologjit e Microsoft mnyra q shmangin problemet e zakonshme t

  mbshtetjes dhe q mund t ulin mundsin pr mosfunksionim t sistemit. Shrbimet kshilluese shiten

  si sasi orsh t renditura n Urdhrin tuaj t puns.

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 17

  3.4 Shrbimet e prmirsuara

  Artikujt q prshkruhen n kt paragraf jan t disponueshme si suplemente, shtesa dhe modifikime t

  pakets suaj t Mbshtetjes Premier pr nj mim shtes.

  3.4.1 Inxhinieria e caktuar e mbshtetjes

  Inxhinieria e caktuar e mbshtetjes (DSE): Ndihm praktike, parandaluese, e disponueshme gjat

  orarit normal t puns, pr t mbshtetur produkte dhe teknologji specifike t Microsoft q ju bini dakord

  dhe q renditen n Urdhrin tuaj t puns. Shrbimet DSE blihen paraprakisht si bllok orsh, dhe ne i

  zbresim ort nga llogaria juaj ndrkoh q ort prdoren. Burimet DSE shprndahen, u jepet prioritet dhe

  caktohen sipas marrveshjes nga t dyja palt gjat nj takimi pr nisjen e nj angazhimi dhe

  dokumentohen si pjes e planit tuaj t dhnies s shrbimit.

  Fushat e fokusimit pr shrbimet DSE jan:

  T'ju ndihmoj t zhvilloni dhe implementoni strategji pr t ndihmuar n parandalimin e

  incidenteve t ardhshme dhe pr rritjen e disponueshmris s sistemit pr teknologjit tuaja

  t mbuluara t Microsoft.

  T'ju ndihmoj n prcaktimin e shkakut baz t prsritjes s incidenteve dhe dhnien e

  rekomandimeve pr t parandaluar ndrprerjen e mtejshme t teknologjive t caktuara t

  Microsoft.

  T ruani njohurit e thella t krkesave tuaja aktuale dhe t ardhshme t biznesit dhe

  konfigurimin e mjedisit tuaj t teknologjis s informacionit.

  T dokumentoni n mnyr proaktive rekomandimet e prdorimit t produkteve prkatse t

  Mbshtetjes Premier, (p.sh. rishikimet e mbshtetjes, kontrollet shndetsore, seminaret dhe

  programet e vlersimit t riskut, mes t tjerash).

  T'ju ndihmoj t bni aktivitetet e shprndarjes dhe operacioneve n prputhje me

  implementimet tuaja t planifikuara dhe aktuale t teknologjive t Microsoft.

  T prmirsoj aftsit operacionale dhe teknike t personelit tuaj t mbshtetjes.

  T inkurajoj dhe ndihmoj n krijimin dhe mirmbajtjen e dokumentacionit specifik pr

  klientt pr t mbshtetur konfigurimin e mjedisit tuaj, rikuperimin nga katastrofat,

  topologjin e rrjetit dhe m shum pr teknologjit e caktuara t Microsoft.

  3.4.2 Mbshtetja e personalizuar

  Mbshtetja e personalizuar: Mbshtetja e personalizuar siguron mbshtetje t kufizuar dhe t

  vazhdueshme pr nj numr t przgjedhur produktesh dhe paketash shrbimi, t cilat kan arritur n

  fund t ciklit t jets s tyre si prcaktohet nga Politika e Microsoft e Mbshtetjes pr Ciklin e Jets,

  http://support.microsoft.com/lifecycle. Produktet (dhe versionet) dhe/ose paketat e shrbimit pr t cilat

  keni bler Mbshtetjen e personalizuar do t prcaktohen n Urdhrin e puns.

  Tarifat e programit t Mbshtetjes s personalizuar llogariten sikur t ishit regjistruar n ditn e par kur

  ai program i Mbshtetjes s personalizuar ishte i disponueshm (p.sh. nse Mbshtetja e personalizuar

  pr SQL Server 2000 SP4 u b e disponueshme n 10 prill 2013, por ju nuk u regjistruat deri n dat 13

  tetor 2014, tarifa e programit tuaj llogaritet nga data 10 prill 2013). Tarifat e regjistrimit t Mbshtetjes s

  personalizuar jan t parimbursueshme dhe nuk mund t transferohen mes Mbshtetjes s personalizuar

  Standarde dhe Mbshtetjes s personalizuar Esenciale.

  http://support.microsoft.com/lifecycle

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 18

  Krkesat paraprake dhe kufizimet e veanta pr shrbimet:

  Ju duhet t keni nj Marrveshje aktuale Premier me or t mjaftueshme pr Mbshtetje pr

  zgjidhjen e problemeve pr t mbshtetur nj krkes pr shrbime t Mbshtetjes s

  personalizuar ose pr t krkuar nj hotfix. Nse marrveshja juaj e Mbshtetjes Premier

  prfundon ose zgjidhet, shrbimi i Mbshtetjes s personalizuar do t prfundoj n t

  njjtn dat.

  Ju duhet t instaloni dhe ekzekutoni paketn m aktuale t shrbimit pr produktet e

  regjistruara t renditura n Urdhrin tuaj t puns prpara se t merrni Mbshtetjen e

  personalizuar.

  Ju duhet t siguroni dhe mirmbani nj plan migrimi (ku tregohen datat, numri i pajisjeve dhe

  etapat kryesore) pr tranzicionin tuaj n nj nivel produkti t mbshtetur.

  Pr efekt t Mbshtetjes s personalizuar, nj pajisje sht do rast fizik ose virtual, n t

  cilin klienti dshiron t shprndaj nj prditsim sigurie pr nj produkt t caktuar. Numri i

  pajisjeve sht i barabart me numrin e herve q shprndahet prditsimi i siguris apo

  hotfix, dhe jo me numrin fizik t pajisjeve.

  Mbshtetja e personalizuar mbulon vetm versionin anglisht t produkteve t regjistruara, n

  rast se nuk bihet dakord ndryshe me shkrim. Nse t dyja palt bien dakord pr mbshtetje

  n gjuh tjetr nga anglishtja, koha e mbshtetjes mund t shtyhet pr t mundsuar

  prkthimin (pr t cilin mund t zbatohen tarifat e lokalizimit).

  Prditsimet e siguris t cilat prfshihen n tarifn e regjistrimit prcaktohen nga lloji i

  shrbimit t Mbshtetjes s personalizuar t bler dhe produkti i regjistruar, si prshkruhet

  m posht:

  o Mbshtetja e personalizuar Standarde: Siguron mbshtetje pr produktet me data

  trheqjeje t mbshtetjes prpara dats 1 janar 2010, prfshihen dobsit e siguris

  t prcaktuara nga Qendra e Reagimit t Siguris t Microsoft (MSRC) si kritike ose t

  rndsishme.

  o Mbshtetja e personalizuar Standarde: Siguron mbshtetje pr produktet me data

  trheqjeje t mbshtetjes pas dats 1 janar 2010, prfshihen dobsit e siguris t

  prcaktuara nga MSRC si kritike. Pr nj tarif shtes, mund t blini prditsime

  sigurie pr dobsit e vlersuara nga MSRC si t rndsishme.

  o Mbshtetja e personalizuar Esenciale: Jep mundsin e blerjes s prditsimeve t

  siguris pr dobsit e vlersuara nga MSRC si kritike pr nj tarif shtes, pr do

  prditsim dhe pr do pajisje. Nuk jan t disponueshme prditsimet e siguris t

  vlersuara si t rndsishme.

  Kjo nuk u zbatohet partnerve q strehojn Windows Server ose produkte t tjera t

  regjistruara prmes Programit t Marrveshjes s Licencs s Ofruesit t Shrbimit t

  Microsoft (SPLA).

  T drejtat e licencs q jepen pr prditsimet t siguris dhe hotfix-e kufizohen me

  operacionet e brendshme t biznesit t klientve individual t identifikuar n Formularin e

  Rishprndarjes s Hotfix t Mbshtetjes s Klientit dhe nuk synohen pr shprndarje t

  mtejshme.

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 19

  mimi pr klientin zbatohet pr secilin klient individual t identifikuar n formularin e

  Rishprndarjes s Personalizuar t Hotfix; shuma q detyroheni pr t paguar te Microsoft

  sht e barabart me shumn e t gjitha mimeve pr secilin klient individual t identifikuar

  n formularin e Rishprndarjes s Personalizuar t Hotfix-it, ajo nuk prcaktohet si shum

  agregate e t gjith klientve tuaj.

  Nj tremujor sht afati minimal pr Mbshtetjen e personalizuar. Klientt mund t zgjedhin

  t dalin nga opsioni i Mbshtetjes s personalizuar n baz tremujore me nj afat minimal

  njoftimi paraprak prej 14 ditsh prpara dats s faturimit t radhs.

  Edhe hotfix-et q nuk lidhen me sigurin (p.sh. pr shtje t brezit kohor ose t ors verore)

  mund t jen t disponueshme pr nj tarif shtes.

  Prditsimet e siguris dhe hotfix-et nuk mund t'u shprndahen palve t treta t paafiliuara

  pa miratimin ton me shkrim.

  Mbshtetja e personalizuar nuk prfshin opsionin pr t krkuar veori shtes, ndryshime t

  funksioneve apo dizajnit, apo mbshtetje garancie.

  Megjithse ne bjm prpjekje t arsyeshme nga ana tregtare pr t'iu prgjigjur krkesave

  tuaja pr hotfix-e, ju pranoni se mund t ket raste n t cilat nuk mund t krijohet ose t

  sigurohet nj prditsim sigurie apo hotfix, prfshir prditsime sigurie kritike dhe t

  rndsishme.

  T gjitha krkesat pr mbshtetje pr zgjidhjen e problemeve duhet t paraqiten prmes

  telefonit nga kontaktet tuaja t caktuara.

  3.4.3 Mbshtetja e zgjatur Hotfix

  Mbshtetja e zgjatur Hotfix: Mbshtetja e zgjatur Hotfix ju lejon t krkoni hotfix-e q nuk lidhen me

  sigurin pr softuer t Microsoft q kan hyr n fazn e mbshtetjes s zgjatur, si prcaktohet n

  http://support.microsoft.com/lifecycle.

  Krkesat paraprake dhe kufizimet e veanta pr shrbimet:

  Ju duhet t keni nj marrveshje aktuale Premier me or t mjaftueshme pr Mbshtetje pr

  zgjidhjen e problemit pr t mbshtetur nj krkes pr hotfix. Nse marrveshja juaj e

  Mbshtetjes Premier kalon ose prfundon, shrbimi i Mbshtetjes s zgjatur Hotfix do t

  prfundoj n t njjtn dat.

  Megjithse ne bjm prpjekje t arsyeshme nga ana tregtare pr t'iu prgjigjur krkesave

  tuaja pr hotfix-e q nuk lidhen me sigurin, ju pranoni se mund t ket raste n t cilat nuk

  mund t krijohet ose t sigurohet nj hotfix.

  Hotfix-et jan projektuar pr t'iu prgjigjur problemit tuaj specifik dhe nuk jan t testuara

  kundr regresionit.

  Hotfix-et nuk mund t'u shprndahen palve t treta t paafiliuara pa miratimin ton me

  shkrim.

  Koha e dhnies pr hotfix-et pr versionet jo n anglisht t produktit t regjistruar t

  identifikuar n Urdhrin tuaj t puns, mund t varioj dhe mund t zbatohen tarifa lokalizimi.

  Duhet t disponohen or Mbshtetjeje pr zgjidhjen e problemeve sipas Urdhrit tuaj t puns

  n kohn kur krkohet nj hotfix.

  http://support.microsoft.com/lifecycle

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 20

  Ne nuk do t sigurojm veori shtes, funksione, prditsime apo ndryshime t dizajnit. Ne

  do t'u adresohemi vetm problemeve n produktin e regjistruar q shkaktojn q ai t

  dshtoj, t humbas t dhnat ose ndryshe t devijoj materialisht nga funksioni i

  dokumentuar i produktit.

  3.4.4 Premier Ultimate

  Premier Ultimate: Modifikon shrbimet e disponueshme sipas shrbimeve reaguese pr t dhn sipas

  nevojs Mbshtetje pr zgjidhjen e problemeve.

  Krkesat paraprake dhe kufizimet e veanta pr shrbimet:

  Premier Ultimate sht e kufizuar pr numrin e kontakteve t prcaktuar n Urdhrin tuaj t

  puns.

  Pr t qndruar t regjistruar n Premier Ultimate, ju bini dakord t prdorni prpjekje t

  arsyeshme nga ana tregtare pr t zgjidhur do problem t identifikuar nga ju ose vlersimet

  e nisura nga Microsoft, brenda 30 ditve nga krijimi i nj prmbledhjeje vlersimi.

  Secila pal mund t zgjidh nj marrveshje shrbimi Premier Ultimate, me 30 dit njoftim

  paraprak me shkrim, nse njra pal nuk arrin t ndreq shtjet, ose brenda 60 ditve me

  njoftim paraprak me shkrim.

  Klientt e Premier Ultimate t cilt prfundojn marrveshjen prpara fundit t afatit, marrin

  nj rimbursim pro-rata pr shrbimet e paprdorura, prvese kur prfundimi ndodhi pr

  shkak t mosarritjes pr t zgjidhur.

  3.4.5 Mbshtetja pr Nivelin e tret

  Mbshtetja pr Nivelin e tret: Qasje direkte n specialistt m me prvoj t Microsoft, n nj fush

  ose fusha t prcaktuara produkti, q u prgjigjen krkesave tuaja pr Zgjidhje problemi pr teknologjit

  Microsoft t prcaktuara n Urdhrin tuaj t puns.

  Krkesat paraprake dhe kufizimet e veanta pr shrbimet:

  Krkesat pr Zgjidhje problemi q i drgohen ekipit t Mbshtetjes s Nivelit t tret mund t

  krkojn burime nga profesionist t mbshtetjes standarde t produkteve pr zgjidhje,

  megjithse ekipi i Mbshtetjes s Nivelit t tret ka prgjegjsin kryesore pr krkesn.

  Ju mund t zbatoni ort e Mbshtetjes s Nivelit t tret n shrbimet Mbshtetjes standarde

  pr zgjidhjen e problemeve, megjithat nuk mund t zbatohen ort e Mbshtetjes standarde

  pr zgjidhjen e problemeve krahasuar me krkesat e Mbshtetjes s Nivelit t tret.

  Orari i puns s ekipit t Mbshtetjes s Nivelit t tret dhe disponueshmria tregtare e

  shrbimit t nivelit t tret ndryshon sipas vendit. Konsultohuni me SDM-n tuaj pr detaje.

  Ky shrbim krkon nj pages regjistrimi, shton ort e Mbshtetjes pr zgjidhjen e

  problemeve dhe nuk sht i disponueshm n t gjitha tregjet.

  3.5 Zgjidhjet e prmirsuara

  Paketat e zgjidhjeve t prmirsuara sigurojn burime t tjera mbshtetjeje pr nj produkt specifik t

  Microsoft ose sistem TI t klientit.

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 21

  3.5.1 Premier Mission Critical

  Premier Mission Critical (PMC): Ofron nj nivel m t lart mbshtetjeje pr nj set t prcaktuar

  produktesh t Microsoft q prbjn nj pjes t zgjidhjes suaj vendimtare, si prcaktohet n Urdhrin

  tuaj t puns. PMC siguron nj program t personalizuar shrbimesh mbshtetjeje, sht i disponueshm

  pr nj tarif shtes dhe prcaktohet n nj Dokument t referuar n Urdhrin tuaj t puns.

  3.5.2 Zgjidhjet e prqendruara te partnert

  Zgjidhjet e prqendruara te partnert: Pr partnert e Microsoft, kjo zgjidhje u siguron klientve tuaj

  qasje n shrbime mbshtetjeje si prshkruhen n Dokument e nnkontraktimit t Shrbimeve. Shrbime

  t tilla do t jepen nga Microsoft pr llogarin tuaj. Ky shrbim sht i disponueshm vetm pr Partnert

  e Microsoft t cilt kan nj Dokument nnkontraktimi t Shrbimeve t Mbshtetjes s Microsoft. Ju

  lutemi, kontaktoni me prfaqsuesin tuaj t Shrbimeve t Microsoft pr informacion shtes.

  3.6 Kushtet dhe afate shtes

  T gjitha shrbimet Premier jepen bazuar n krkesat paraprake dhe supozimet e mposhtme:

  Mund t'ju krkohet t kryeni prcaktimin e problemit dhe aktivitetet e zgjidhjes, si krkohen

  prej nesh. Kto mund t prfshijn kryerjen e gjurmimeve n rrjet, kapjen e mesazheve t

  gabimeve, grumbullimin e informacionit t konfigurimit, ndryshimin e konfigurimeve t

  produktit, instalimin e versioneve t reja t softuerve ose komponentve t rinj, ose

  modifikimin e proceseve.

  Ju jeni prgjegjs pr rezervimin e t dhnave tuaja dhe pr rikonstruktimin e skedarve t

  humbur apo t ndryshuar si rezultat i avarive katastrofike. Ju jeni gjithashtu prgjegjs pr

  implementimin e procedurave t nevojshme pr t ruajtur integritetin dhe sigurin e

  softuerve dhe t dhnave tuaja.

  T gjitha shrbimet do t ofrohen n distanc n vendndodhjet tuaja n vendet e renditura

  n Urdhrin tuaj t puns, prvese kur prcaktohet ndryshe me shkrim. Nse vendndodhjet

  identifikohen n m shum se nj vend, ju merrni shrbime nga nj Menaxher global dhnieje

  shrbimesh dhe mund t prfshihet nj burim shrbimesh n seciln vendndodhje globale

  shrbimi. Urdhri i puns prfshin shrbimet q do t jepen n seciln nga vendndodhjet tuaja

  t prcaktuara t mbshtetjes globale.

  Aty ku bihet dakord pr vizita n vendndodhje dhe nuk paguhen paraprakisht, ne do t'ju

  faturojm n mnyr t arsyeshme pr shpenzimet e udhtimit dhe jetess, ose, me krkesn

  tuaj zbresim nj numr ekuivalent orsh t Mbshtetjes pr zgjidhjen e problemeve pr t

  mbuluar shpenzimet.

  T gjitha shrbimet do t ofrohen n gjuhn e folur n vendndodhjen e shrbimeve t

  Microsoft ku ofrohen shrbimet ose n anglisht, prvese kur bihet dakord mes jush dhe nesh

  me shkrim.

  Ne do t ofrojm mbshtetje pr t gjitha produktet Microsoft prgjithsisht t

  disponueshme n versionet e gjuhs angleze t lshuara n treg t identifikuara n Listn e

  produkteve, t publikuar nga Microsoft her pas here n faqen

  http://microsoft.com/licensing/contracts (ose n nj sajt t mvonshm q identifikon

  Microsoft) prvese kur prcaktohet n Urdhr pune, nj dokument t ktij prshkrimi

  shrbimesh ose kur prjashtohet specifikisht n uebsajtin Microsoft Premier Online n faqen

  http://premier.microsoft.com. Mbshtetja hotfix q nuk lidhet me sigurin nuk sht e

  http://microsoft.com/licensing/contractshttp://microsoft.com/licensing/contractshttp://premier.microsoft.com/

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 22

  disponueshme pr produktet e Microsoft q kan hyr n fazn e mbshtetjes s zgjatur, si

  prcaktohet n http://support.microsoft.com/lifecycle, prvese kur keni bler mbshtetje t

  till si prshkruhet n kt prshkrim t shrbimeve si Mbshtetje e zgjatur Hotfix ose n nj

  dokument t bashkngjitur Urdhrit tuaj t puns.

  Nuk jepet mbshtetja pr produktet e parapublikuara dhe n version beta, prvese kur

  shnohet ndryshe n nj dokument t bashkngjitur.

  T gjitha shrbimet, prfshir shrbime shtes t blera gjat kushteve t nj Urdhri pune,

  humbasin nse nuk prdoren gjat kohzgjatjes s Urdhrit t puns t zbatueshm.

  Nse porosisni nj lloj shrbimi dhe dshironi ta shkmbeni me nj tjetr lloj, ju mund t'i

  zbatoni vlern ekuivalente n nj shrbim alternativ, aty ku disponohet dhe ku bini dakord me

  SDM-n tuaj.

  Programimi i shrbimeve varet nga disponueshmria e burimeve dhe seminaret mund t'i

  nnshtrohen anulimit nse nuk plotsohet niveli minimal i regjistrimeve.

  Ne mund t kemi qasje n sistemin tuaj prmes lidhjes n distanc pr t analizuar problemet

  me krkesn tuaj. Personeli yn do t ket qasje n ato sisteme q autorizohen prej jush. Pr

  t prdorur ndihmn e lidhjes n distanc, ju duhet t na pajisni me qasjen e duhur dhe

  pajisjet e nevojshme.

  Nse krkohet anulim i nj shrbimi t programuar m par, Microsoft mund t zgjedh t

  zbres nj tarif anulimi deri n 100 pr qind t mimit t shrbimit, nse anulimi apo

  riprogramimi sht kryer me m pak se 14 dit njoftim paraprak prpara dits s par t

  dhnies.

  Kur shtoni shrbime shtes n paketn e mbshtetjes me an t blerjes, konvertimit t

  incidenteve t Prfitimit t Siguris s Softuerit, ne mund t krkojm prfshirjen e nj niveli

  korrespondues t menaxhimit t dhnies s shrbimit pr t lehtsuar dhnien.

  Incidentet e Prfitimit t Siguris s Softuerit mund t konvertohen vetm n or

  Mbshtetjeje pr zgjidhjen e problemeve ose Mbshtetje pr Nivelin e tret. Shrbime shtes

  mund t jen t disponueshme n gjeografin tuaj, ju lutemi kontaktoni me SDM-n tuaj pr

  detaje.

  Shrbimet e mbshtetjes kufizohen me dhnien e kshillave dhe udhzimeve n lidhje me

  kodin e zotruar nga ju ose nga Microsoft.

  Ju bini dakord se kodi i vetm jo i Microsoft te i cili na jepni qasje sht kodi q zotroni ju.

  Mbshtetja nuk jep kod t asnj lloji, prve kodit shembull.

  Pritshmri dhe supozime shtes mund t prcaktohen n dokumentet prkatse.

  3.7 Prgjegjsit tuaja

  Optimizimi i prfitimeve t Mbshtetjes Premier sht i mundshm me prmbushjen nga ana juaj t

  prgjegjsive t mposhtme, prve atyre t prcaktuara n do dokument t zbatueshm. Moszbatimi i

  prgjegjsive t mposhtme mund t rezultoj n vonesa t shrbimit:

  Ju mund t emroni kontaktet me emra n Urdhrin tuaj t puns, nj prej t cilve do t

  njihet si Menaxheri i mbshtetjes s klientve (CSM). CSM sht prgjegjs pr t drejtuar

  ekipin tuaj dhe pr menaxhimin e t gjitha aktiviteteve tuaja t mbshtetjes dhe proceseve t

  brendshme pr paraqitjen pran nesh t krkesave pr shrbime mbshtetjeje. do kontakt

  http://support.microsoft.com/lifecycle

 • Prshkrimi i shrbimeve Shrbimet e mbshtetjes

  Faqja 23

  pajiset me nj numr individual llogarie pr qasjen n uebsajtin e Microsoft Premier Online,

  paraqitjen e shtjeve t mbshtetjes dhe qasjen n ekipin e Microsoft t dhnies s

  shrbimit. Prve kontakteve me emr, ju mund t identifikoni dy lloje kontaktesh grup, si m

  posht:

  o Nj lloj kontakti merr nj numr t prbashkt ID llogarie q ofron qasje n uebsajtin

  Microsoft Premier Online pr informacion dhe mundsin pr t paraqitur krkesat

  pr mbshtetje.

  o Nj lloj kontakti merr nj numr t prbashkt ID llogarie q ofron qasje n uebsajtin

  Microsoft Premier Online vetm pr informacion.

  Ju bini dakord q t punoni me ne pr t planifikuar prdorimin e shrbimeve bazuar n

  nivelin e shrbimit q keni bler.

  Ne do t paraqesim krkesa pr shrbime proaktive, s bashku me t dhna t tjera t

  nevojshme/t disponueshme jo m von se 60 dit prpara dats s skadimit t Urdhrit t

  puns t zbatueshm.

  Ju bini dakord, aty ku sht e mundur, t'u prgjigjeni anketave tona pr matjen e shkalls s

  knaqsis s klientve t cilat ne mund t'jua japim her pas here n lidhje me shrbimet.

  Ju bini dakord t'u ofroni ekipit ton t dhnies s shrbimit (t cilt krkohen t jen n

  vendndodhje) qasje t arsyeshme telefonike dhe qasje n internet me shpejtsi t lart,

  prve qasjes n sistemet tuaja t brendshme dhe mjetet diagnostikuese.

  Ju jeni prgjegjs pr shpenzimet e udhtimit dhe shpenzimet q u shkaktohen punonjsve

  ose kontraktorve tuaj.

 • Prshkrimi i shrbimeve Ndryshimet e dokumentit

  Faqja 24

  4 Ndryshimet e dokumentit Shtesat e materialeve, modifikimet dhe fshirjet q i jan br ktij versioni aktual jan:

  Janar 2015

  Shtesat:

  3.5: Zgjidhjet e prqendruara te partnert

  Modifikimet:

  3.4: Mbshtetja e personalizuar

  Fshirjet:

  3.6: MSDN Incidentet e mbshtetjes teknike t disponueshme si burim i mundshm transferimi

  Shtator 2014

  Shtesat:

  2.3.2: Modulet

  o Mundsimi i forcs lvizse t puns

  o Modernizimi i Qendrs s t dhnave

  o Modernizimi i Platforms s t dhnave

  2.4: Informacion pr vizitat n vendndodhje

  3.1: Shtohen Paketat e prqendruara te zhvilluesi

  3.2.1: Paketa intensive

  3.3.1: Prshpejtuesi i ngarkimit si shrbim operacional

  3.3.2: Menaxhimi i dhnies s shrbimit i mundsuar n vendndodhje

  3.3.3: Mbshtetje pr zgjidhjen e problemeve pr shrbimet n linj sipas nevojs

  Modifikimet:

  2.0: Enterprise Architect riemrtohet Microsoft Architect

  2.3.2: Prditsimet e prshkrimit t moduleve

  3.3.1: Shrbimet e prmirsimit t procesit dhe stabilizimit t kombinuara n Shrbimet

  operacionale

  3.3.1: Shrbimet e personalizuara proaktive t prditsuara pr t prdorur Shrbimet

  operacionale

  3.3.2: Rishikimi i pjekuris s shrbimeve proaktive ndryshohet n Vlersimi fillestar

  3.4.4: Modifikimi n prkufizimin e Premier Ultimate

  3.6: Kushtet e kodit burimor u shtohen Kushteve t prgjithshme shtes

 • Prshkrimi i shrbimeve Ndryshimet e dokumentit

  Faqja 25

  3.6: MSDN Incidentet e mbshtetjes teknike t disponueshme si burim i mundshm transferimi

  Fshirjet:

  3.2.2: Mbshtetje Premier pr Azure (tani e prfshir n SDM t mundsuar n linj)

  3.4.4: Mbshtetja Premier pr zhvilluesit tani prcaktohet si paket shrbimi

  3.5.2: Reagimi i shpejt pr Azure Premier

  Korrik 2014

  Shtesat:

  3.3.1: Vlersimi i riskut dhe shndetit si shrbim Plus

  3.3.1: Vlersimi jasht linje

  Modifikimet:

  3.2.1: Prkufizimi i Baza Premier i prditsuar pr t shtuar 20 or Mbshtetje pr zgjidhjen e

  problemeve me Deri n

  3.3.1: Monitorimi proaktiv zhvendoset nga Shrbimet e vlersimit te Shrbimet e prmirsimit t

  procesit (t gjitha brenda paragrafit 3.3.1)

  3.3.2: Prkufizimi i Menaxhimit t dhnies s shrbimeve zgjerohet pr t prfshir ose

  Menaxher i Llogaris s Mbshtetjes (SAM)

  3.4.2: Krkesat paraprake dhe supozimet e Mbshtetjes s personalizuar prditsohen pr t

  prfshir informacion shtes rreth krkess pr t dhn dhe prditsuar nj plan migrimi Ju

  duhet t siguroni dhe mirmbani nj plan migrimi (ku tregohen datat, numri i pajisjeve dhe etapat

  kryesore) pr tranzicionin tuaj n nj nivel produkti t mbshtetur

  3.5.2: Mbshtetje Premier pr Windows Azure riemrtohet Mbshtetje Premier pr Azure dhe

  heqja e lists s produkteve shembull q prfshihet n suitn e zhvillimit t bazuar n re

  kompjuterike

  3.6: Programimi i shrbimeve varet nga disponueshmria e burimeve zgjerohet pr t prfshir

  dhe seminaret mund t'u nnshtrohen anulimit nse nuk plotsohet niveli minimal i

  regjistrimeve.

  3.6: Politika e anulimit modifikohet nga 30 dit njoftim paraprak (jasht Shteteve t Bashkuara) n

  14 dit

  Fshirjet:

  Shrbimet e ekzekutimit t rikuperimit (i referuar m par n paragrafin 3.3.1)

  Tetor 2013

  Modifikimet:

  2.3.2: Udhrrfyesi i vlerave t Marrveshjes s ndrmarrjes, riemrtohet si Udhrrfyesi i vlerave

  t teknologjis

 • Prshkrimi i shrbimeve Ndryshimet e dokumentit

  Faqja 26

  Fshirjet:

  Forumi i Enterprise Strategy (i referuar m par n paragrafin 2.21 dhe paragrafin 2.31)

  Udhzimet e strategjis (i referuar m par n paragrafin 2.21 dhe paragrafin 2.31)

 • Prshkrimi i shrbimeve e drejta e autorit

  Faqja 27

  2013 Microsoft Corporation. T gjitha t drejtat t rezervuara. Ndalohet rreptsisht do prdorim apo

  rishprndarje e ktyre materialeve pa autorizim shprehimor nga Microsoft Corp.

  Microsoft dhe Windows jan marka tregtare t regjistruara t Microsoft Corporation n Shtetet e

  Bashkuara dhe/ose n vende t tjera.

  Emrat e kompanive dhe t produkteve aktuale t prmendura ktu mund t jen marka t zotruesve t

  tyre prkats.