Present Perfect Tense

  • View
    176

  • Download
    0

Embed Size (px)

Transcript

  • 4

    Present Perfect Tense ()

    1

  • 4 Present Perfect Tense ()

    1

  • 1 Present Perfect Tense 33101 3 () 2544 4 Present Perfect Tense

    .

  • 1 2 3 4 5 Present Perfect Tense 6 Present Perfect Tense 10 since for 16 18 22 24 - Yes / No Question Present Perfect Tense 26 - Wh Question Present Perfect Tense 28 Present Perfect Tense 40 42 43 44

  • 4 Present Perfect Tense ()

    -----------------------------------------------

    1. 19 2. 3.

    4. 5. 6. 7. Present Perfect Tense 8.

    9. 1 10. Present Perfect Tense

    1.

  • 4 Present Perfect Tense ()

    ----------------------------------------------

    1. 19 2. 3. 4. 5. Present Perfect Tense 6. 7. 8. 9. 1 10. Present Perfect Tense

    2.

  • Present Perfect Tense

    1. Present Perfect Tense 2. Present Perfect Tense 3. s

    4. 5. 6. - Yes / No Question 7. - Wh - Question

    3.

    Present Perfect Tense

    Choose the correct answer. ( )

  • 10 10 10 1. He . English for 5 years. a) study b) has studied c) studied d) have studied 2. I .here for a long time. a) has live b) has lived c) have live d) have lived 3. She ..to Bangkok for 10 months. a) has been b) have been c) has be d) have being 4. You have worked in this office 1990.

    a) for b) just c) since d) already 5. Linda has driven a car .an hour.

    a) since. b) for. c) already d) just 6. I ..football for a week a) hasnt play b) hasnt played c) havent played d) havent play 7. .Jindadinner since 6.00 pm.? a) Have - have b) Have - had c) Has - had d) Has - have 8. A: Have Malee and Jinda spoken English? B: Yes,.. a) they is b) they do c) they has d) they have 9. A: Has he ever gone to Sukhothai? B: Yes,.. a) he have. b) he has. c) he hasnt. d) he havent. 10. She hasnt watched television a) yet b) already c) since d) for

    4 4.

    Present Simple Tense

  • 1. b 6. c 2. d 7. c 3. a 8. d 4. c 9. b 5. b 10. a

    1

    5.

    1 Present Perfect Tense ()

    Present Perfect Tense

  • Subject + have , has + 3 +

    Tense have has 3

    1. I / We/ You/ They have 3 I have sung. () We have sung. () You have sung. () They have sung. () Two birds have sung. ( 2 )

    Make sentences in Present Perfect Tense with the verb have Present Perfect Tense have

    1. I .gone to bed late. 2. You .....eaten pizza for many years. 3. We .written several letters to him. 4. They finished their test. 5. The studentsplayed game in the room.

    6

    1

    Answer ( ) 1. have I have gone to bed late.

  • () 2. have You have eaten pizza for many years. () 3. have We have written several letters to him. () 4. have They have finished their test. ( ) 5. have The students have played game in the room. ()

    2

    7.

    2 2. He / She/ It has 3

    He has sung. () She has sung. () It has sung. ()

  • A bird has sung. ( 1 ) Ladda has sung. ()

    Make sentences in Present Perfect Tense with the verb has Present Perfect Tense has

    1. She .gone to bed late. 2. He .....eaten pizza for many years. 3. Manat.written several letters to him. 4. It walked in the playground. 5. The studentplayed game in the room.

    8.

    2

    Answer ( ) 1. has She has gone to bed late. () 2. has He has eaten pizza for many years.

  • () 3. has Manat has written several letters to him. () 4. has It has walked in the playground. () 5. has The student has played game in the room. ()

    3 has have

    I have 3

    9.

    3 Present Perfect Tense

    1.

    adverbs since () for () so far () up to now ()

  • up to the present time () He has lived in New York since 2002. 2002 We have studied English for 3 Years. 3 Ratree has stayed in Bangkok up to the present time.

    Put / in front of the correct sentences. Put X in front of the wrong sentence

    / X 1. He has been ill since January. 2. They have worked here for 3 days. 3. We have spoken French since 2 hours 4. I have read newspaper up to now. 5. She has seen her father yesterday.

    10

    3

    Answer ( )

    1.

    2. 2. 3. 3. since adverb of time ()

  • 4.

    5. yesterday adverb of time () (Past Simple Tense)

    4

    11

    4

    2. many times, several times, over and over

    () We have eaten in that restaurant many times. He has read this novel over and over.

    3. ever () , never () , once (1 ) , twice (2 )

    ever , never I have never seen him before.

  • My father has been to London twice. 2

    Make sentence in the Present Perfect Tense with the words given. ( Present Perfect Tense )

    ever three time never have studied has

    1. Kanda has seen that movie .. 2. I Tense over and over. 3. She. been to Bangkok twice. 4. He has .played ice-skating.

    12

    4

    Answer ( )

    1. Kanda has seen that movie three time. 3 2. I have studied Tense over and over. 3. She has been to Bangkok twice. 2

  • 4. He has never played ice-skating.

    5

    13

    5 4. just (), yet (), already (), recently ( ), finally, eventually (), The director has just gone out. I have already closed the window. He hasnt gone out yet.

    just , already = He has just finished his work. I have already read this book. yet = He has not died yet. Has Lucy telephoned yet ?

  • Make sentence in the Present Perfect Tense with the words given. ( Present Perfect Tense

    has Just have already yet recently 1. He has got married .. 2. I broken three cup. 3. She fallen dowstairs. 4. He hasnt come here

    14

    5

    Answer ( ) 1. He has got married recently. 2. I have already broken three cup. 3 3. She has just fallen downstairs. 4. Somsak hasnt come here yet.

    6

  • 15

    6 Since for

    Since for Present Perfect Tense Since since since yesterday = ............................since last week ,( month,year) = ............................since 2002 = ..2002 ............................since Christmas = ............................since I was born = For for ...........................for 2 hours = 2 ...........................for years =

    for the last month= .............................for a long time = .............................for three days = 3

  • Fill in the blanks with since or for into The Present Perfect Tense form. ( since for )

    1. She has waited for you two months. 2. My father has swum .he was young. 3. We have never seen him 10 years. 4. I have known him .1990.

    16

    6

    Answer ( )

    1. for She has waited for you for two months. 2 2. since My father has swum since he was young. 3. for We have never seen him for 10 years. 10 4. since I have known him since 1990. ..1990

  • 7

    17

    7