Click here to load reader

Portfolio 2008-2014 Nik Aelbrecht

  • View
    217

  • Download
    1

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Text of Portfolio 2008-2014 Nik Aelbrecht

  • PORTFOLIO 2014 AELBRECHT NIK

    Architect Ontwerper

  • 2p.13 Horinzontaal - Verticaal

    p.23

    p.5 Badhuis

    Experimenteel Theater HOTEL ASIEL Procesbundel Aelbrecht Nikp.31 Hotel - Asiel p.39 Design Experience p.41 Parametric Design

  • 3 Inhoudstafel & C.v.

    Voornaam: NikNaam: AelbrechtGeboortedatum: 21|11|1990Nationaliteit: BelgContact: Hackestraat 15A 1785 Merchtem 0474/ 11 32 04 [email protected]

    STUDIE TRAJECT

    2002 2006 Wetenschappen Sint-Donatus Merchtem2006-2008 Architecturale Vorming Sint-Lukas Kunsthumaniora Brussel

    2008 -2011 Bachelor Architectuur Sint-Lucas Architectuur Brussel2011- 2012 Erasmusuitwisseling University of Strathclyde Glasgow, Schotland2012 -2013 Master in Architectuur (met onderscheiding) LUCA school of Art Brussel2013 -2014 Voorgezette Opleiding Meubel Ontwerp(VOMO) Thomas More Hogeschool Mechelen

    WEDSTRIJDEN

    2012 Deelname wedstrijd stadsmeubel Turnhout2014 GEO (ism. Toon Monballieu) Tweede plaats FabLab Open-Source Meubel Wedstrijd

    TENTOONSTELLINGEN

    2014 GEO (seat) Stad van ideen, Leuven2014 GEO & SETIT DMY Design Festival Berlijn2014 Eindejaarstentoonstelling VOMO Mechelen

    VAKANTIEWERK

    2006 Wasserette Diamond Blanc Merchtem2007-2008 CRV Oosterzele2009 2014 Coca Cola Coolingservices Londerzeel

    2014 Stage Tom Mares BVBA (Showroom 144 Designstudio)2014 Freelance Ontwerper/tekenaar Tom Mares BVBA

    VAARDIGHEDEN

    AutocadAdobe Photoshop Indesign Premiere Rhinoceros Grasshopper T-splines

    p.43 Lappenmand p.49 Setit - Kledingrek p.53 GEO seat

  • 4

  • 5 Badhuis

    Datum: 01/2013Locatie: Kelvingrove park, Glasgow, Scotland

    Opdracht: Badhuis met fitness, hydro-&fysio therapielokalen, restaurant, en salon.

    Concept:Integreren vs. Opmerken

    Het gebouw wordt door het gebruik van groendaken gentegreerd in het organische park. Deze daken worden doorboort door zandstenen volumes. Deze fungeren om het gebouw op te merken. Anderzijds geven deze volumes extra ruimtelijkheid aan het interieur.

    Het badhuis behandelt het park met respect zonder het gebouw helemaal weg te steken.

  • 6Trappenhal

    ZwembadenFitness

    RestaurantKapsalon

    Landscaping the buildingLandscape

    Notice the building

    Jacuzzi Sauna

    Sauna(Droog)

    Vergaderruimte Trap Fitness

    InkomVergaderzaal

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCTPR

    OD

    UC

    ED B

    Y A

    N A

    UTO

    DES

    K E

    DU

    CA

    TIO

    NA

    L PR

    OD

    UC

    TPRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

  • 7 Badhuis

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY

    AN

    AU

    TOD

    ESK

    ED

    UC

    ATI

    ON

    AL

    PRO

    DU

    CT

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

  • 8PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCTPR

    OD

    UC

    ED B

    Y A

    N A

    UTO

    DES

    K E

    DU

    CA

    TIO

    NA

    L PR

    OD

    UC

    T

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

    Niveau 0

    Niveau 1

    Niveau 2

    Niveau 3

    Snede aa

    Snede bb

    Snede cc

  • 9 Badhuis

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY

    AN

    AU

    TOD

    ESK

    ED

    UC

    ATI

    ON

    AL

    PRO

    DU

    CT

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

  • 10 Circulatie

  • 11 Badhuis

  • 12

  • 13 Horinzontaal - Verticaal

    Datum: 01/2013Locatie: Vergote Dok BrusselSamenwerking: Monballieu Toon

    Opdracht: Structuur Horizontaal- verticaalStandenbouw hal 100m bij 20m + kantoortoren

    Concept:De structuur van de loods loopt van binnen naar buiten. Een duaal verhaal van rust en drukte.

  • 14

    Driepuntscharnier Bekleding binnen - buiten Productiehal toonzaal

    Structureel principe Loods

    Structureel principe Toren

    Externe structuur Steunwand binnen Drager toren Ondersteuning vloerplaat door drager & steunwand Ophanging vloerplaat aan drager

  • Opdracht15

  • 16

  • Opdracht17

    Circulatiekoker Lift Trappenhal

    Sanitair Bekleding Externe structuur

  • 18

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCTPR

    OD

    UC

    ED B

    Y A

    N A

    UTO

    DES

    K E

    DU

    CA

    TIO

    NA

    L PR

    OD

    UC

    TPRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

  • 19 Horinzontaal -Verticaal

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY

    AN

    AU

    TOD

    ESK

    ED

    UC

    ATI

    ON

    AL

    PRO

    DU

    CT

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

  • 20 Inplantingmaquette Schaal 1/500

  • 21 Horizontaal - Verticaal

  • 22

  • 23 Experimenteel Theater

    Datum: 01/2013Locatie: Vergote Dok Brussel

    Opdracht: Experimenteel theater op een plateau dat zich 15m boven het Vergote Dok bevind.

    Concept:De industrie vormde de grens tussen twee buurten. Het plateau fungeert als park om de twee buurten te verenigen. Dit park wordt afgewisseld met woongelegenheid, kantoren, bars, ...

    Om het park duidelijk te omgrenzen en zo meer kracht te geven fungeren de uiteinden als ankerpunten. En daarvan is het experimenteel theater. Deze dient als toegangspoort van het park enerzijds. Anderzijds zorgt het gebouw ervoor dat theater op een natuurlijke wijze aan de man word gebracht. Doordat de zalen deels worden opengesteld naar de buitenwereld en omgekeerd.

  • 24

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY

    AN

    AU

    TOD

    ESK

    ED

    UC

    ATI

    ON

    AL

    PRO

    DU

    CT

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY

    AN

    AU

    TOD

    ESK

    ED

    UC

    ATI

    ON

    AL

    PRO

    DU

    CT

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

    Poort van het park

    Gebouw als schakelpunt tussen straat & park

  • 25 Experimenteel theater

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY

    AN

    AU

    TOD

    ESK

    ED

    UC

    ATI

    ON

    AL

    PRO

    DU

    CT

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

  • 26

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY

    AN

    AU

    TOD

    ESK

    ED

    UC

    ATI

    ON

    AL

    PRO

    DU

    CT

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

  • 27 Experimenteel Theater

  • 28

  • Opdracht29

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY

    AN

    AU

    TOD

    ESK

    ED

    UC

    ATI

    ON

    AL

    PRO

    DU

    CT

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY A

    N A

    UTO

    DESK

    EDU

    CA

    TION

    AL PR

    OD

    UC

    T

  • 30

  • 31 Hotel - Asiel

    Datum: 06/2013Locatie: Saincteletteplein Brussel Ontwerpschetsen geselecteerd voor Jef van Ranst prijs

    Opdracht: Asielcentrum 400 personen

    Concept:Het project beoogt het programma asiel te verzachten door het toevoegen van een extra functie, een hotel.

    Deze twee programmas zijn georganiseerd rond drie types pleinen; publiek, semi publiek & privaat. Dit garandeert de geborgenheid van de asielzoeker, zonder dat de asielzoeker zich afsluit van zijn omgeving.

  • 32

    Verbindingsknooppunt Blootleggen Spookmetro Sainctelette Speelveld van ontmoeting

    VERLAAGD ARCHEOLOGISCH PLEIN Kamervariabiliteit - het evenwicht tussen twee tijdelijke woonprincipes

    ASIEL HOTEL

    PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

    PRO

    DU

    CED

    BY