of 19 /19
Konflikti ne Lindjen e Mesme Roli i UPF dhe Ambasadoreve te Paqes ne zgjidhjen e ketij konflikti Prezantim: Ali Laçej

Konflikti ne lindjen e mesme

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Text of Konflikti ne lindjen e mesme

  • 1. Konflikti ne Lindjen e Mesme Roli i UPF dhe Ambasadoreve te Paqes ne zgjidhjen e ketij konfliktiPrezantim: Ali Laej

2. Natyra e ketij konflikti I zgjatur I pergjakshem Rajonal Nderkombetar Global 3. Pse? I zgjatur Qenga themelimi i shtetit te Izraelit me 1948 Pa nderprerje Me te gjitha mjetet Konflikt transcendental qe perfshin : Kombet Besimin Aleancat 4. Pse? I pergjakshem Ndeshje e vazhduar mes ushtrive Ndeshje e vazhduar mes komuniteteve Ndeshje e vazhduar mes individeve pa dallim moshe a gjinie:te rinj e pleq, gra e femijete gjithe. Vrasje me te gjitha mjetet e mundeshme raketa, tanke, bazuka, automatike, granata, bomba, eksplozive, gure. 5. Pse? Rajonal AngazhimiPan Arabik ne konflikt, luftrat e gjirit mes Izraelit dhe Jordanise, mes Izraelit dhe Egjiptit. Angazhimi i shteteve te rajonit ne konflikt nepermjet mbeshtetjeve reciproke me armatim dhe mjete luftarake, me mjete financiare dhe me ushtri, me baza ushtarake e stervitore. Konflikti teritorial i shtrire edhe ne mes vendeve arabike dhe fqinjeve te tyre (Iraku, Egjipti, Irani, Siria, Kuvajti, Jordania, Libani) 6. Pse? Nderkombetar Shtetete ndryshme nga Europa, Azia dhe Amerika behen aktore diplomatike dhe ushtarake te konfliktit. Perfshihen instrumenta qe veprojne krahas institucioneve formale shteterore, si bashkesite e besimit dhe bashkesite e interesit ekonomik Valet e konfliktit nepermjet medias behen shembulli i keq i jetes ne mungese te paqes 7. Pse? Global Interesastrategjike globale te lidhura me burimet energjitike ne rajon Interesa te identitetit religjioz ne nivel boteror Konkurenca per pronesine mbi te vertetat e shenjta, mbi profetet dhe mesazhin hyjnor?! Rendesa e Historise mbi te sotmen e te ardhmen e Kombeve, Bashkesive dhe Lirise se tyre si baze e Pergjegjesive te perbashketa. Sundimi vs Qeverisja 8. Roli i UPF dhe Ambasadoreve te Paqes ne zgjidhjen e ketij konflikti Krijimi i mekanizmave dhe hapesires se komunikimit te te gjithe aktoreve pjesemarres ne konflikt Kontakti me Institucione vendimarrese Demonstrimi dhe perkrahja publike per paqen Depozitimi dhe ushqimi i vazhduar me energji pozitive i te gjithe procesit te paqetimit. Nje KOMB nen NJE ZOT TE VETEM! (Kulla e Babelit ne reverse) 9. Si? Krijimi i mekanizmave dhe hapesires se komunikimit te te gjithe aktoreve pjesemarres ne konflikt Lutjete perbashketa te personave nga religjione te ndryshme Diskutim i ceshtjeve themelore qe perdoren si argumenta te konfliktit Pasurim me pervoja nga vende te ndryshme dhe mjedise te ndryshme njerezore 10. Si? Kontakti me Institucione vendimarrese Takimeme politikane, parlamentare, autoritete ne territoret e pushtuara, etj. Takime me autoritete ne OKB, ne USA dhe ne EU Takime me njerez te shquar qe perbejne pika referimi per komunitetet e tyre. 11. Si? Demonstrimi dhe perkrahja publike per paqen Marshimiper Paqen ne Jerusalem Fjalimet Publike ne perkrahje te procesit te Paqes Deklarimet e organizuara drejtuar Shteteve dhe OKB Faljet e perbashketa publike ne vendet e shenjta 12. Si? Depozitimi dhe ushqimi i vazhduar me energji pozitive i te gjithe procesit te paqetimit. Njeriu eshte qenie shpirterore po aq sa eshte qenie fizike Ashtu si behen tubime fizike, po ashtu behen edhe tubimet ne realitetin shpirteror Prezencat e shpirtave te forte dhe te lartesuar ndihmojne procesin e paqes me nje shtrat te energjive pozitive, me nje kapacitet qe e ngre procesin ne nivele sigurie dhe qendrueshmerie Perseritja e tubimeve dhe rritja e cilesive te pjesemarrjes me autoritete pozitive qe inkurajojne paqetimin, sigurojne nje proces te qendrueshem te mbeshtetjes me energji pozitive. 13. Si? Nje KOMB nen NJE ZOT TE VETEM! (Kulla e Babelit ne reverse) Sipas librave te shenjte Njerezit filluan te ndertojne Kullen e Babelit per tia kaluar Krijuesitnjerezit u bene mendjemedhenj! Ata mohuan autoritetin e NJE ZOTI TE VETEM 14. Si? KRIJUESI atehere beri qe ata te flasin ne gjuhe te ndryshme e te mos merreshin vesh me njeri tjetrin. DENIMI eshte vuajturdenimi mbaron me 2012 NE do te jemi bashkepunetore ne rrugen e restaurimit drejt NJEREZIMIT si NJE KOMB nen NJE ZOT TE VETEM! 15. XHAMIA AL AKSA (Vendi shembull) 16. XHAMIA AL AKSA Simboli i vazhdimesise ne rrugen e Mesazhit Hyjnor XHAMIA AL AKSA KISHE E HERSHME TEMPULLI I TE URTEVE IZRAELITE TOKA E PROFETEVE 17. ZGJIDHJA ? NJEREZIMI si NJE KOMB nen NJE ZOT TE VETEM! 18. Love one anotherJohn 15:17-27 17) This I command you, to love one another.18) If the world hates you, know that it has hated me before it hated you. 19) If you were of the world, the world would love its own; but because you are not of the world, but I chose you out of the world, therefore the world hates you. 20) Remember the word that I said to you, `A servant is not greater than his master.' If they persecuted me, they will persecute you; if they kept my word, they will keep yours also. 21) But all this they will do to you on my account, because they do not know him who sent me. 22) If I had not come and spoken to them, they would not have sin; but now they have no excuse for their sin. 23) He who hates me hates my Father also. 24) If I had not done among them the works which no one else did, they would not have sin; but now they have seen and hated both me and my Father. 25) It is to fulfill the word that is written in their law, `They hated me without a cause.' 26) But when the Counselor comes, whom I shall send to you from the Father, even the Spirit of truth, who proceeds from the Father, he will bear witness to me; 27) and you also are witnesses, because you have been with me from the beginning. 19. Faleminderit !